André Clouet Dream Vintage

Årgång:

2016

André Clouet Dream Vintage


491,00 kr

Systembolaget nr:

93883

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Komplex och nyanserad doft, fylld av mogna äpplen, mineraler och citrustoner. Frisk syra och en viss brödighet från lagringen.

Produktion

Man följer den klassiska metoden med en försiktig pressning av druvorna som ger en klar must som sedan jäses i tankar. Champagne produceras enligt den traditionella metoden. Det innebär att den andra jäsningen som skapar kolsyran sker i flaskan. Vinet lagras i 3 år på sin jäst innan dégorgering och för en helt torr smak har man låg dosage.

Passar till

Även om champagne ofta ses som en aperitif, och den här champagnen såklart också passar utsökt som sådan, vill vi även rekommendera den till mat. Detta just för sin smakrikedoms skull. Servera den till lätthalstrad fisk eller hummer.

FiskVegetariskt

Kul att veta

Champagnerna i Dream Vintage-serien sticker ut bland André Clouets övriga viner. Bakom de färgglada etiketterna finns enbart Chardonnay. Varje Dream Vintage har sin dedikerade färg och är inspirerad av Cadillac-bilar från 1950-talet.


93 poäng (++)

En ung, fräsch champagne med klingande ren frukt, härlig balans, bra struktur, bra syra och inslag av grapefrukt, gröna äpplen, pomelo, våt sten, krita och mineraler.

- Dina Viner Professial Edition, Nov 2023

Produkttyp

Mousserande vin

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

93883

Volym

0,75 l

Varumärke

André Clouet

Förslutning

Naturkork

Region

France - Champagne - Champagne

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Chardonnay