Djupt gyllene. Rik på utvecklade aromer av karamell, rostade hasselnötter och brioche. Vinet har en stor fyllighet, smakdjup och lång eftersmak, hela tiden med en nerv av krispig friskhet som lyfter avslutningen.
Produktion
Traditionell metod med vinifiering i neutrala fat och sju års lagring på jästfällningen innan degorgering.
Passar till
En fyllig matchampagne som passar perfekt till bland annat stekta fiskrätter serverade med brynt smör.
Kul att veta
Tillverkad av 50% pinot noir och 50% chardonnay, skördade i regionen Côte des Bar.
Regionen ligger i framkant när det gäller hållbarhet och detta vin är miljöcertifierat HVE, en klassificering som tar hänsyn till hela näringskedjan. Här, i den sydligaste delen av Champagne, i underområdet Aube och mer specifikt kommunen Les Riceys, trivs vinrankorna utmärkt i en jordmån av kalkstensbaserad lera fylld med ostronfossiler, vilket främjar fräsch syra och salt mineralitet. I kombination med sju år på jästfällning och ytterligare nästan fem års flasklagring är detta ett utvecklat och rikt vin med stor precision och elegans.