Fruktig, ungdomlig doft med inslag av björnbär, plommon, choklad, viol, kryddnejlika, vanilj och fat. Smaken är medelfyllig med mjuk tanninstruktur och välintegrerad fatkaraktär.
Tillverkning
Produktion
Druvorna till detta vin kommer från spridda vingårdar. Fördelningen är 53% Yakima Valley, 23% Horse Heaven Hills, 14% Columbia Valley, 7% Wahluke Slope, 1.5% Snipes Mountain, 1.5% split between Walla Walla Valley, Red Mountain och Rattlesnakes Hills. Druvorna avstjälkades före pressning och musten fick sedan jäsa i rostfria ståltankar. Malolaktisk jäsning sker i ekfat. 85% av vinet har lagrats 9 månader i en kombination av franska och amerikanska ekfat. 40% av faten var nya. Resterande 15% vinet lagrades 13 månader i ekfat där endast 13% var nya fat och resterande fat var 4 år eller äldre.
Passar till
Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm eller nöt, gärna grillat.