EkologiskVeganMindre socker
Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

Årgång:

2022

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

Frankrike


249,00 kr

Systembolaget nr:

5384801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft med inslag av mörka och ljusa körsbär, viol, kryddor, blå plommon och en fläkt av nötter. Smaken är medelfyllig med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.

Produktion

Druvorna som handskördas kommer från 1,5 hektar stor del av vingården som vetter öst och heter Mortperay med lerjordar och 60 åriga stockar.  kolsyrejäsning med hela klasar. Vinet lagras under 8 månader i 3-10 gamla ekfat från Chablis, Inget tillsatt svavel under tillverkningen endast lite vid buteljeringen.

Passar till

Används med fördel till lite lättare och medelkraftiga anrättningar eller på kött, fågel eller grönsaker. Varför inte rosastekt ankbröst med mustig rödvinsås smaksatt med moreller

LammNötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais.Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40-80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 11 hektar och man blev ekologiskt certifierade 2015.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5384801

Volym

750 ml

Varumärke

Dom Malandes-Rottiers

Förslutning

Teknisk kork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Chablis

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Gamay

Lagring

Ett vin som är gott att dricka idag, men kan även utvecklas ett par år om man så önskar.