I glaset ett druvtypiskt vin med toner av skogshallon, syrliga körsbär, röda plommon samt en balanserad kryddighet från ekfaten.
Produktion
De handskördade druvorna sorterades både före och efter partiell avstjälkning för att optimera kvaliteten på den frukt som användes till vinet. Man använde sig av olika jäsningstekniker (helt avstjälkade druvor, hela klasar, kolsyrejäsning etc) för att skapa komplexitet i vinet, men allt utfördes vid svala temperaturer för att bibehålla fruktighet och fräschör. Jäsning och maceration varade i 7 dagar, varefter vinet fördes över till ståltankar och ekfat för vidare lagring.
Passar till
Elegantare rätter av fågel och vilt..
Kul att veta
När Aurelio Montes och vännen Douglas Murray grundade Montes 1987 var de ute på outforskat vatten då ingen annan producent vid denna tidpunkt vågade tänka tanken på en bodega fokuserad på premiumviner från Chile. De två vännerna var dock övertygade om landets potential att göra viner som hörde hemma i sammanhang med de finaste uttrycken världen över och tiden har gett dem rätt. 30 år efter grundandet exporterar de sina viner till mer än 100 länder och deras höga omdömen från kritiker och vintävlingar talar sitt klara språk om vinernas otvivelaktiga kvalitet.
Vineriet drivs idag av Aurelio Jr, som även är dess huvudvinmakare och med ett moget företag med 40 år på nacken är det glädjande att se att de är lika vitala och innovativa idag som vid grundandet.