Mindre socker
Wongraven Barolo Monvigliero

Årgång:

2016

Wongraven Barolo Monvigliero


699,00 kr

Systembolaget nr:

5376501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften Wongraven Barolo Monvigliero är stor, utvecklad, aromatisk och mycket fruktig. Smaken är fyllig med en frisk, balanserad syra och strama, fina tanniner. Inslag av lakritsrot, mörka körsbär, örter och mineral. Vinet har en lång, komplex eftersmak.

Produktion

Wongraven Barolo Monvigliero kommer från vingården med samma namn. Monvigliero är en av de nordligast belägna vingårdarna i Barolo, och en av de mest ansedda.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Syrliga smaker samt fett och krämiga komponenter är positivt för vinet, medan man ska undvika för söta och kryddheta ingredienser. Varför inte helststekt ryggbiff med gräddig sås med toppmurklor och grillad polenta.

LammNötköttViltPastaLabel: Ost

Kul att veta

Det finns en stark trend både i Sverige och internationellt för viner från italienska Piemonte. Där står druvan nebbiolo i fokus och den mest kända adressen för nebbiolo är utan tvekan Barolo och Barbaresco. Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5376501

Volym

0,75 l

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Sockerhalt

0,2 g/liter

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men vinner mycket på att lagras i några år.