VeganMindre socker
Wongraven Barolo Orion

Årgång:

2018

Wongraven Barolo Orion

Italien


519,00 kr

Systembolaget nr:

8314001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Barolo Orion har en stor, utvecklad, floral och fruktig doft. Smaken är fyllig, med en frisk, balanserad syra och strama, fina tanniner. Inslag av tobak, blommor och körsbär, med intensiv, lång eftersmak.

Produktion

Vinet är en blend som Sigurd Wongraven gjort av druvor från Ferdinando Principianos vingård Boscareto i Serralunga. Vinet är ekologiskt odlat och producerat, men är inte certifierat ekologiskt. Druvorna kommer från gamla stockar. Vinet är jäst med vildjäst, och delar av vinet har jäst med hela klasar, utan att de först krossas eller avstjälkas. Vinet lagras sedan på gamla, stora fat och är inte präglat av ekfatskaraktär.

Passar till

Sitter som en smäck tillsammans med lite smakrikare anrättningar på rött kött och fågel. Det kan med fördel finnas fett eller krämiga komponenter i tillagning och tillbehör och låt gärna svamp vara en av ingredienserna . Vaför inte en mustig risotto med svamp.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

8314001

Volym

750 ml

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Nebbiolo

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men vinner mycket på att lagras i några år.