VeganMindre socker
Wongraven Barolo Silver

Årgång:

2017

Wongraven Barolo Silver

Italien


719,00 kr

Systembolaget nr:

5450101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Wongraven Barolo Silver har en nyanserad doft med inslag av körsbär, rosor, tobak, lakrits och sommarvarm asfalt. Smaken är rik men ändå elegant. Tanninerna är stadiga men finkorniga och mogna. Den höga syran ger en fin balans och i den långa eftersmaken finner man både körsbär, blommor, lakrits och ett stråk av tobak.

Produktion

Detta är en Barolo där man inte använt någon ny ek och vingårdarna sköts enligt hållbara principer. I detta vin som Sigurd Wongraven blandat kommer druvorna från vingårdar i Serralunga d'Alba och Castiglione Falletto. Alla vingårdar ägs och vinfieras av egendomen Vietti.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga anrättningar på kött, fågel eller grönsaker. Syrliga smaker samt fett och krämiga komponenter är positivt för vinet, medan man ska undvika för söta och kryddheta ingredienser. Varför inte en krämig pasta med oxfilé och tryffel.

LammNötköttViltPastaLabel: Ost

Kul att veta

Det finns en stark trend både i Sverige och internationellt för viner från italienska Piemonte. Där står druvan nebbiolo i fokus och den mest kända adressen för nebbiolo är utan tvekan Barolo och Barbaresco. Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

5450101

Volym

750 ml

Varumärke

Wongraven Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

3 g/liter

Druva

Nebbiolo

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men vinner mycket på att lagras i några år.