En fruktig och aromatisk retsina med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, citron, rosmarin och kåda.
Produktion
Vinet är gjort av roditisdruvor och kåda från Aleppo-tall tillsätts under alkoholjäsning, som ägde rum i rostfria ståltankar. Därefter lagrades vinet tre månader i ståltank. Batonnage genomfördes regelbundet.
Passar till
Serveras gärna till grekiska rätter av fisk eller ljust kött.
Kul att veta
Gaia Wines grundades i Grekland 1994 av Yiannis Paraskevopoulos och Leon Karatsalos. Det första vinet var ett vitt vin gjort på druvan assyrtiko från vulkanön Santorini. Vineriet där är en ombyggd tomatfabrik från tidigt 1900-tal som ligger längs med stranden på östkusten. Idag har Gaia Wines utökat med ytterligare ett vineri i Nemea. Trots att de blygsamma 9 800 liter viner som producerades av första årgången 1994 idag har vuxit till 350 000 har de inte gjort den minsta avkall på kvaliteten. Gaia använder sig framförallt av inhemska druvsorter och deras ambition är att visa upp den kvalitet dessa druvor kan åstadkomma.