Tricolormat till Italiens nationaldag.

Gör som italienarna, satsa på trefärgad mat den 2:a juni och fira italiens nationaldag med italienska läckerheter och ett glas rött. Vi tipsar om recepten.

Pizza med ruccola, parmesan och tomat

Visste du att man äter trefärgad mat i Italien den 2:a juni? Kanske inte alla - men vi har hört att det finns en hel del italienare som firar sin "Festa della Repubblica Italiana" med att äta mat som är grön, vit och röd. Så lägg den 2:a juni på minnet och fira landet som givit oss läckra pizzor, härliga pastarätter och goda viner. Buon appetito!

Tips på superenkel tricolormat:

- så enkelt att det inte ens behövs ett recept.

Om du vill lyxa till det bjuder du på kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter, pinjenötter och palsternackspuré. Är du sugen på en värmande soppa rekommenderar vi Pappa al Pomodoro - en härlig soppa med rötter i Toscana. Eller så satsar du på läckra kalvfärsköttbullar "Polpette" med tomatsallad och mozzarella - lätt som en plätt!

Goda italienska viner.

I över 140 år har den italienska vinproducenten Ruffino tillverkat viner i absoluta toppklass.

De senaste åren har deras engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling. På hyllan på Systembolaget hittar du Ruffinos Chianti Organic både på hel- och halvflaska. Det är en medelfyllig Chianti som passar utmärkt till pizza, pasta eller kyckling.

Till desserten.

Länge har dessertvinet fört en slumrande tillvaro på Systembolaget, men vi ser att allt fler svenskar fått upp ögonen för detta trevliga vin. Ruffinos Vin Santo serveras traditionellt till mandelskorpor men är även utsökt god till desserter som innehåller nötter.

Parmesanrostade rotfrukter, palsternackspuré och kalvfiléParmesanrostade rotfrukter med pinjenötter, palsternackspuré och kalvfilé.

Varmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!

Läs mer
Pappa al PomodoroPappa al Pomodoro - italiensk tomatsoppa från Toscana.

Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!

Läs mer
Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad.Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad och mozzarella.

Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.

Läs mer
Mandelbiscotti och Ruffino SerelleMandelbiscotti med smak av apelsin.

Recept på helt fantastisk mandelbiscotti med en god smak av apelsin.

Läs mer
Napolitansk pizza och RuffinoPizza – en populär global italienare.

Här får du lära dig skillnaden mellan romansk och napolitansk pizza, historien bakom populära Margherita och hur du gör äkta italiensk pizza från experten. 

Läs mer
Italiensk bruschetta med smakrik paprikaröraItaliensk bruschetta med smakrik paprikaröra.

Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!

Läs mer
Italiensk glass Cioccolate FondenteCioccolate Fondente - äkta italiensk chokladglass.

Det här fantastiska receptet på äkta italiensk chokladglass kommer från den nya boken "Gelato" som är skriven av Hanna och Angelo Scarfò.

Läs mer