Gör dina egna nyfikenbollar från boken Nyfiken Grön

Nyfikenbollar.

Cecilia Blankens bjuder på ett recept från hennes och kostekonomen Kristin Johanssons nya bok Nyfiken Grön. Enkelt, gott och mättande!
Nyfikenbollar
Rating
4 portioner
25 min

Nyfikenbollar

2 dl kikärtor på burk
1 dl hasselnötter
1 knippe bladpersilja
2 vitlöksklyftor
1 skiva bröd, till exempel vitt formbröd
1 ägg
1 msk olja till smeten
Olja till stekning
Salt och peppar
1. Mixa alla ingredienser grovt i en matberedare. Här är det viktigt att inte mixa för länge och för fint, då det blir svårare för bollarna att hålla ihop när du steker dem.
2. Smaka av med salt och peppar. Ställ gärna smeten i kylen i 1-2 timmar om du har tid. Det gör smeten enklare att arbeta med.
3. Forma smeten till bollar med oljiga händer. Stek i rikligt med olja så att de får en fin gyllene färg.
4. Servera i tortillabröd med guacamole, jordnötssmör och salsa.

Vintips till Nyfikenbollar:

Systembolagsnummer: 6259 69,00 kr

En mycket trevlig Chardonnay från Argentina med en lätt fruktsötma och inslag av äpple, päron, citrus och blommor. 

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager