Cirque du Soleil möter lyxigt japanskt matkoncept | folk o folk

Cirque du Soleil möter lyxigt japanskt matkoncept

Restaurang och klubb i ett – så beskrivs nya Kasai på Linnégatan 18 i Stockholm. Konceptet kallas dinner club och erbjuder en fusion av underhållning och middag. Visionen är att ge Stockholm en ny japansk upplevelse där gästerna får komma närmare showen än någonsin förut.

Fat med blandade rätter

Nya Kasai i Stockholm öppnar alldeles strax upp dörrarna. Datum är satt till 6 september och förberedelserna är i full gång. Trion Paulo Fagundez, Jerry Forsberg och Felix Granander är grundarna till konceptet – Stockholms första japanska dinner club.

– Vi ville nå ut till en annan målgrupp, en målgrupp som vill sitta ner, äta en god middag och njuta av underhållning snarare än att ta sig an klubbscenen. Idén är att erbjuda mat och underhållning i ett och då menar jag inte det klassiska konceptet med en scen vilken publiken är vänd mot, säger Jerry Forsberg.

Restaurangen är uppdelad i olika delar där de två översta våningarna är till för att prova på de olika matkoncepten. På nedervåningen kommer självaste dinner club ta plats, med en stor centerpiece som fungerar som matbord och scen. Där kommer gästerna att kunna äta samtidigt som geishor och aerialister utför konster uppe i luften eller framför middagsborden. På så sätt blir matgästen involverad i underhållningen på ett annorlunda sätt. En underhållning som inkluderar och omsluter.   

Vi får inte glömma innergården som har förvandlats till en japansk trädgård med trendiga möbler à Philippe Starck tillsammans med fräscha körsbärsträd från Kina.

I köket finns superkocken och köksmästaren Danny Elmaleh från Los Angeles tillsammans med Benke P. Tantiyothinn. Några exempel på rätter som kommer att serveras är: Kimchi tofu nabe – skaldjur, fläskköttbullar, tofu, grönsaker, Spicy creamy tempura shrimp – räkor, kryddade kanderade valnötter och Crispy rice – spicy tonfisk, jalapeno, yuzutobiko.

Om svenskarna är redo för gastronomiska äventyr och underhållning i ett återstår att se – men en upplevelse väntar oavsett.

Till detta dricker vi förstås gärna japansk öl, chablis eller riesling!

Asahi Super Dry, 330ml
Art.Nr: 1556 — 15,00 kr
Öl

Asahi Super Dry, 330ml

Systembolagsnummer: 1556

Asahi betyder soluppgång på japanska och är en symbol för tro, hopp och inspiration.

Den första ölen bryggdes redan 1892 av Osaka Brewing Company. 1987 revolutionerade Asahi ölmarknaden i Japan med lanseringen av Asahi Super Dry. Med sin rena och krispiga smak blev den snabbt en succé på hemmamarknaden. Idag har Asahi en marknadsandel på 50% i Japan och tillhör världens tionde största ölvarumärken.

Domaine des Malandes Chablis, 750ml
Art.Nr: 72861 — 175,00 kr
Vitt vin

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

Systembolagsnummer: 72861

Vinet är ljust gult. Doften öppnar med citrus, gula rosor och mandel. Vinet är torrt med hög syra och en frukt som kommer en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

Passar till vit fisk, pocherad eller stekt, gärna med fräscht syrliga tillbehör. Gör sig även utmärkt till ljus fågel med citrus.

Gustave Lorentz Evidence Riesling Vieilles Vignes Vin Biologique
Art.Nr: 75875 — 119,00 kr
Vitt vin

Gustave Lorentz Evidence Riesling Vieilles Vignes Vin Biologique

Systembolagsnummer: 75875

Doften är frisk med toner av citrus, vita blommor och en touch av petroleum. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus och mineral.

Vinet passar utmärkt till skaldjur och elegantare fiskrätter.

Kategori

Relaterat Innehåll