EkologiskVeganMindre socker
Gustave Lorentz  Riesling Evidence, Ekologisk

Årgång:

2021

Gustave Lorentz Riesling Evidence, Ekologisk

Frankrike


175,00 kr

Systembolaget nr:

7587501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Evidence Riesling har en frisk doft med toner av citrus, honungsmelon och en touch av blommor och cykelaffär. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus, honungsmelon och våt sten. Eftersmaken har bra balans och längd.

Produktion

Druvorna kommer endast från Gustave Lorentz egna vingårdar. Vinet består till 100% av riesling och druvorna kommer från vingårdarna Goldesch, Buehl och Gruenspiel samt en mindre del Grand Cru klassade druvor. Genomsnittsåldern på vinstockarna är över 30 år.

Passar till

Vinet passar utmärkt till skaldjur, elegantare fiskrätter samt getost. Varför inte en ugnsbakad hälleflundra med rieslingsås och grillad grön sparris.

Label: SkaldjurFiskLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget Gustave Lorentz grundades redan 1836 och leds idag av sjätte generationen genom George Lorentz. Vineriet ligger i den lilla byn Bergheim som är känd för sina kvalitetsviner. Evidence är namnet på Gustave Lorentz ekologiska vinserie och ska spegla den respekt som man visar den biologiska mångfalden i vingårdarna. Som bevis (evidence) ses bland annat återkomsten av fåglar till ägorna, vilket fjädrarna på etiketten skall symbolisera. Fjädrarna visar dessutom på vinets finess och balans och anspelar på dess vilda och naturliga karaktär.Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts helt enligt deras önskemål och kvalitetskrav.


Med på listan: Tio bra veganvänliga viner

- Gastronaut, Nr 3 2022. Krönika Mikael Mölstad


13 poäng = (prisvärd)

Ung, stringent doft av citrus, mineral och kalk. Ung smak med hög, ren fruktsyra i en medelstor kropp.

- Munskänkarna. Vintesten, Januari 2023

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7587501

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Alsace - Alsace

Sockerhalt

0,9 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Utmärkt att dricka idag, men kan även lagras 2-3 år om man så önskar