Pickled Deviled Eggs.

Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.

Pickled Deviled Eggs
Östgöta Sädesbrännvin

Östgöta Sädesbrännvin

Sverige

Systembolaget nr:

1602

245,00 kr


logo

6 ägg

logo

0 h 25 min

Inlagda ägg är ju ett klassiskt tilltugg på dåliga barer i amerikanska södern och alla vi som inte riktigt vågar gå på sådana, men hemskt gärna skulle vilja, kan ju göra den här lite tjusigare varianten istället.

Dessa Pickled Deviled Eggs passar utmärkt att förbereda och servera som tilltugg när gästerna börjar droppa in till påskmiddagen eller sommarfesten. Östgöta Sädesbrännvin med sin whiskylika lagringskaraktär blir en perfekt match till äggen.

Pickled Deviled Eggs

Ingredienser

  • 6 ägg

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 1/2 dl rödbetslag

  • 3 msk majonnäs

  • 1 msk grädde

  • 1 tsk dijonsenap

  • några droppar tabasco

  • salt

  • gräslök

  • rökt paprikapulver

Gör så här

    1. Hårdkoka äggen och låt svalna.

    2. Skala äggen, lägg dem hela i en snygg burk och häll över vatten och rödbetslag.

    3. Låt sedan stå över natten så färgas äggen snyggt chockcerise. 

    4. Dagen efter delar du äggen på mitten, tar ut gulan och pressar den igenom en sil med en sked.

    5. Mixa den pulveriserade äggulan tillsammans med majonnäs, grädde, tabasco och dijon. Smaka av med salt.

    6. Stoppa röran i en sprits och pressa ut lite snajdigt i äggvitorna (som ju i och för sig är rosa nu). Strö över rökt paprikapulver och finhackad gräslök.

Östgöta Sädesbrännvin

245,00 kr


Kryddat med honung och russin, och lagrat på whiskyfat. Perfekt till husmanskost av alla slag, men också andra rökta eller smakrika rätter. Whiskykaraktären gör att den också passar utmärkt att dricka för sig själv.