Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, har i år tagit fram ett sillrecept som hyllar matjesillen. Med klassiska smaksättare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.
Skär sillen i vackra bitar ca 1 cm
Grovhacka äggen
Skiva ½ rödlök till garnering
Finhacka andra halvan och stek den i olja med socker så att det karamelliserar, låt svalna
Blanda alltsammans försiktigt och garnera med rödlöken och dillvippor
Servera gärna med svensk färskpotatis, kavring och en god lagrad cheddarost
Sverige
245 kr
"En personlig gammal favorit som är mild och mjuk i stilen med doft och smak av honung, russin och lite ekfatsbetonad krydda. Aningen whiskylik."Andreas Grube i Allt om Vin nr 11/2019
Stor doft med inslag av honung, halm och russin. Ren smak med liten sötma, inslag av honung, halm och russin.
Recept: Fredrik Eriksson
Amanda Colldén, grundaren av festligt.com som också driver poddarna "En jävla fest" och "Heder och festmoral", brinner för festligheter och har skapat ett fantastiskt häfte med både moderna snapsvisor och roliga lekar till midsommarfirandet.
Läs merSedan 2007 har kocken och krögaren Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum skapat årets sill. Årets sill är smaksatt med fläder, citron och dill samt O.P. Anderson Björk.
Läs merÄntligen midsommar och dags för Linnéas härliga midsommarmeny. Som vanligt är den full av spännande midsommarrecept med sommarens smaker och som alltid: Med passande vintips.
Läs merFredrik Erikssons recept på inlagd sill med koriander, gurka och citron serveras med fördel tillsammans med O.P. Anderson Björk.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer