Revbensspjäll med glaze med smak av sötsyrlig apelsin, kryddig kanel och äpple som är fantastisk till det långbakade möra fläskköttet. Perfekt tillskott till julbordet!
O.P. Anderson Petronella passar perfekt som smaksättning i julmaten och ger en perfekt touch till bland annat revbensspjäll. Tillsammans med sötsyrlig apelsin och kryddig kanel skapas en karamellig smakexplosion till det långbakade möra fläskköttet.
Dra bort hinnan som sitter mot benen på ribsen. Ibland är den redan borttagen.
Skala och skär lök i grova bitar.
Dunka lätt på vitlöksklyftorna så de öppnar sig.
Lägg alla grönsaker och kryddor i en stor kastrull.
Dela eventuellt revbenen på mitten så de får plats i kastrullen. Fyll på med vatten och koka 1 -1 ½ timme tills du känner att köttet börjar lossa från benet. Det här går att göra dagen innan.
Smält sockret till en karamell, rör inte under tiden.
När sockret börja bli brunt, häll i O.P. Anderson Petronella och apelsinjuice. Rör om och tillsätt ingefära. Låt allt koka ihop.
När sockret smält ut och såsen är slät, tillsätt kanel och smör. Koka ett par minuter till en simmig glaze. Låt svalna något.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta upp köttet och torka av det med hushållspapper. Salta och peppra.
Lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med glazen.
Baka spjällen ca 30 minuter. Pensla med glaze några gånger under tiden tills de är glansiga och fått fin gyllenbrun färg.
Sverige
149 kr
Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.
Vildsvin förknippar man ofta med stek men här serverar Linnéa ett recept på revbensspjäll på vildsvin.
Läs merSaftiga och kryddiga revbenspjäll är en favorit på julbordet för många, så även för Linnéa. Här har hon satt sin egen prägel på sin pappas klassiska recept.
Läs merLåt revbensspjällen få en julig smak av ingefära, kryddpeppar, kanel och senapspulver.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer