Sommarens godaste och finaste dessert! En sorbet svalkar behagligt i sommarhettan. Gör som Linnéa och servera den i fina glas med sockrad kant för lite extra flärd.
En fräsch sorbet är aldrig fel. Här har jag mixat ihop nektarin och honungsmelon, en riktigt god kombination om du frågar mig.
Servera sorbeten i glas med sockrad kant, hur fint och lyxigt blir inte det? Rosenvatten ger en fin, lite blommig ton till sorbeten medan limen bryter av mot allt det söta, utan att bli surt.
/Linnéa
2 dl strösocker
2 dl vatten
ca 600 g blandad frukt (jag använde nektarin och honungsmelon)
1 tsk rosenvatten
limesaft
citronmeliss
Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills allt socker smält. Tag från värmen och låt svalna helt.
Skala och kärna ur frukten. Mixa helt slätt i en mixer tillsammans med den kalla sockerlagen.
Smaka av med rosenvatten och lite pressad limesaft.
Ha upp i glassmaskin och kör enligt anvisningarna. Eller: ha upp i burk med tätslutande lock och rör om i sorbeten ett par gånger i timmen tills du har önskad konsistens.
Ha upp sorbeten i glas med sockrad kant. Dekorera med citronmeliss.
Spanien
87 kr
89 kr
Här är en Cava med en fruktig doft med inslag av gröna äpplen, persika samt en fläkt av blommor och kex. Smaken i Pata Negra Cava Semi Seco har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.
Recept: Linnéa Seidel
Den 20 mars lanseras det guldskimrande mousserande vinet Pata Negra Cava Semi Seco som ger en extra touch av glamour till mingelfesten.
Läs merDe spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs merDet är något med kombinationen fikon, varm brie och balsamvinäger. Det blir bara helt rätt! Här har Linnéa satt ihop en enkel förrätt eller smårätt med dessa smaker.
Läs merEtt recept att testa till vårens mingel och fester: Friterad färskpotatis med het skagenröra!
Läs mer