Jack Daniel's

Jack Daniel’s - myten, mannen och legenden vars whiskey inte lämnar någon oberörd. Historien om Jack Daniel's börjar i Lynchburg 1850.

Jack Daniel's ektunna
Jack Daniel's logga

“It’s a good thing that in a changing world there are some unchanging things you can count on, like the quality of Jack Daniel’s….” - William Faulkner, författare och Nobelprisvinnare.

Jack Daniel’s - myten, mannen och legenden vars whiskey inte lämnar någon oberörd. Det finns få drycker som är så starkt associerade med musik, framförallt rock n roll, såsom Jack Daniel's. Åtskilliga rockstjärnor har spontant valt att synas tillsammans med en flaska Jack Daniel's i handen. The Jack Daniel Distillery – det äldsta registrerade destilleriet i USA – är platsen där allt händer. Det var här som Mr. Jack skapade sitt recept för Old No. 7, det är här som det rena, järnfria källvattnet rinner och det är här som varje droppe Jack Daniel's Tennessee Sippin' Whiskey fortfarande framställs. Jack Daniel's ägs idag av Brown-Forman.

Jack Daniel var legendomspunnen från sin födelse till sin död - och däremellan skapade han Jack Daniel's Tennessee Whiskey. Historien om Jack börjar i Lynchburg september 1850. Ingen vet exakt när Jack Daniel föddes. En brand i staden förstörde domstolsarkiven och motsägande datumangivelser på Mr. Jacks och hans mors gravstenar innebär att hans födelsedatum är osäkert. Det är brukligt att fira Mr. Jacks födelsedag i september – så han får hela månaden. Det passar dock bra för en man så unik som Jack Daniel eftersom det inte skulle kännas rätt med bara en dag.

Jack Daniel's staty

Det sägs att Mr. Jack kom till arbetet tidigt en morgon och försökte öppna kassaskåpet på kontoret. Problemet var att han inte kunde komma ihåg kombinationen. Han blev så frustrerad att han gav kassaskåpet en riktigt hård spark. Han bröt en av sina tår och drabbades av en infektion som sakta men säkert orsakade den blodförgiftning som tog hans liv 1911.

På 1950-talet blev Jack Daniel’s även en ikon inom musiken. Genom att Frank Sinatra introducerade Jack Daniel's för sina vänner i "The Ratpack" som bestod av ståuppare, skådespelare, filmstjärnor och musiker som bla Sammy Davis Jr, Dean Martin. Därefter spred sig intresset för Jack Daniel's som en löpeld i bland musiker och andra kändisar. Genom åren har band som förknippats med Jack Daniel's varit oändlig. Alltifrån Rolling Stones, Motley Crue, Thin Lizzy, Van Halen, Motorhead till guns n Roses. I Sverige har Mustasch varit ett stor fan av Jack Daniel’s. Jack Daniel "levde den amerikanska drömmen". Han började egentligen med ingenting förutom sitt namn som stod för kvalitet. Hans motto var enkelt: "Varje dag gör vi det bästa vi kan". I det avseendet personifierar han den sanna amerikanska entreprenörsanda. Hans sista ord var “One last drink, please.” Varför Mr Jack döpte sin whiskey till No 7 är oklart. Vissa säger att Jack Daniel hade sju flickvänner eller att han skrev bokstaven ”J” så att den såg ut som siffran sju. Andra tror att han valde siffran sju för att numret förde tur med sig. Mr. Jack är den enda som känner till den verkliga orsaken. Oavsett vilket känner vi oss lyckligt lottade att han skapade Jack Daniel's så som han gjorde.

Besök Jack Daniel's hemsida

Whisky Sour

Whisky Sour.


Whisky Sour är en av de mest populära drinkarna genom tiderna och kombinerar tre huvudsakliga komponenter: sött, syrligt och whiskey. Här med en av världens mest kända whiskeys - Jack Daniel's.

Läs mer »
Slim Bee.

Slim Bee.


Slim Bee med Jack Daniel’s Tennessee Honey är en härligt fräsch sommarcocktail med smak av honung och lime, och är en twist på den klassiska drinken Vodka Soda (eller som ungdomarna säger, ”Skinny Bitch”).

Läs mer »
Pink Bee

Pink Bee.


Pink Bee med Jack Daniel’s Tennessee Honey är en härlig sommarcocktail med smak av honung, grapefrukt och lime. Det är en perfekt smakkombination mellan sött, surt och bittert.

Läs mer »
Jack & Cola

Jack & Cola.


När len, fyllig Tennessee Whiskey mötte colans söta fizz föddes en Amerikansk klassiker bland cocktails. Jack Daniel's naturliga smak av vanilj gifter sig perfekt med cola.

Läs mer »