Att välja vin till vegetarisk mat.
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!
¾ liter blomkålsris
3 ägg
3 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
½ dl riven Parmigiano-Reggiano
¼ tsk vitlökspulver
¼ tsk salt smör till pensling
ev. lite mjölk
Riv blomkålen med rivjärn eller kör den i en matberedare tills den malts ner till risliknande smulor.
Vispa äggen och häll över riset.
Blanda noga med resten av ingredienserna. Känns smeten för torr kan du ha i en skvätt mjölk, börja med lite och rör om. Smeten ska inte bli rinnande som en vanlig våffelsmet, utan fastare.
Grädda i smörpenslat våffeljärn. Toppa med en mer riven parmesan eller crème fraiche, rom och finhackad rödlök.
149,00 kr
Till blomkålsvåfflor toppade med rom rekommenderas ett glas god Riesling som kan möta smakerna på ett mycket tillfredställande sätt.
Recept: Lotta Kühlhorn
Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »En fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs mer »De perfekta tillbehören till tacos och pulled pork! Dessa smakrika pickles gör du snabbt och enkelt.
Läs mer »