Blomkålsvåfflor.

Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!

Blomkålsvåfflor
logo

4-5 st

logo

0 h 30 min

Lotta Kühlhorn, grafisk designer och illustratör, ger här sitt recept på blomkålsvåfflor. Det är en lite annorlunda form av våfflor men dessa blomkålsvåfflor är helt fantastiska och passar strålande som förrätt eller som tilltugg!

Blomkålsvåfflor

Ingredienser

  • ¾ liter blomkålsris

  • 3 ägg

  • 3 msk mandelmjöl

  • 1 msk kokosmjöl

  • ½ dl riven Parmigiano-Reggiano

  • ¼ tsk vitlökspulver

  • ¼ tsk salt smör till pensling

  • ev. lite mjölk

Gör så här

    1. Riv blomkålen med rivjärn eller kör den i en matberedare tills den malts ner till risliknande smulor.

    2. Vispa äggen och häll över riset.

    3. Blanda noga med resten av ingredienserna. Känns smeten för torr kan du ha i en skvätt mjölk, börja med lite och rör om. Smeten ska inte bli rinnande som en vanlig våffelsmet, utan fastare.

    4. Grädda i smörpenslat våffeljärn. Toppa med en mer riven parmesan eller crème fraiche, rom och finhackad rödlök.

Vintips till blomkålsvåfflor:

Recept: Lotta Kühlhorn