Fudge med mjölkchoklad, Amarula och kaffe.

Goda ingredienser som tillsammans blir en underbar fudge. Receptet är skapat av Sara Aasum Hultberg som blev Årets konditor 2014.

Mjölkchokladfudge med Amarula och kaffe
Mjölkchokladfudge med Amarula och kaffe
Amarula Cream, 350 ml
Amarula Cream, 350 ml

Amarula Cream, 350 ml

Sydafrika

Systembolaget nr:

67702

119,00 kr


Amarula Cream on the rocks är naturligtvis en klassiker, men du kan även använda likören i bakverk, drinkar och som här i sötsaker som mjölkchokladfudge. Ett recept signerat Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014.

Ingredienser

  • 3 dl grädde

  • 1 tsk kaffebönor

  • 3 dl socker

  • 1 dl mörk sirap

  • 75 gram smör

  • 100 gram mjölkchoklad

  • ½ dl Amarula Cream gräddlikör

Gör så här

    1. Förbered en form, cirka 20 x 30 cm med bakplåtspapper.

    2. Mixa kaffebönorna fint, lägg dem tillsammans med grädde, socker, sirap och smör i en kastrull och låt sjuda på medeltemperatur under omröring i cirka 15-20 minuter.

    3. Använd en termometer och när den visar 122 grader, dra av ifrån plattan och tillsätt chokladen samt Amarula.

    4. Rör försiktigt ihop tills allt har smält ihop och häll ut i formen, låt stelna i rumstemperatur i cirka 4 timmar och skär sedan i fina bitar. Pudra eventuellt med kakao.

Amarula Cream, 350 ml

119,00 kr


Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.