Havskräfta Rollin Tempura.

Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.

Havskräfta Rollin Tempura
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

52967

135,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

I det japanska köket kallas mat som panerats och friteras för tempura och i den här goda varianten friteras havskräftor med katafi som sedan serveras med yuzumajonnäs och citron. Receptet är skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtagen för att passa till YOKO Riesling.

Rollin Tempura med havskräfta:

Ingredienser

  • 4 st stora och kokta havskräftor

  • 1 paket kataifi

  • 1 ägg

  • 2 liter frityrolja

  • 2 dl majonnäs

  • 2 msk chilisås

  • 1 tsk light soja

  • 2 tsk yuzujuice

  • sojabönor

  • citronklyfta

Gör så här

    1. Skala havskräftan och spara huvudet och klor vid sidan om.

    2. Rulla ut kataifi och pensla med ägg .För en kräfta behövs ca 10 cm utrullad kataifi. Pensla försiktigt med ägg (så det inte blir för kladdigt) och rulla sedan in kräftan.

    3. Värm oljan till ca 180 grader.

    4. Vispa ihop yuzumajonnäsen med yuzujuice, majonnäs, light soja och chilisås och smaka sedan av.

    5. Fritera kräftstjärten i ca 2-3 min tills den är gyllene och salta lite.

    6. För servering lägg ihop friterade stjärten med kroppen och servera med yuzumajonnäs att doppa i samt citron att pressa över.

Det nya varumärket YOKO har som mål att presentera de perfekta dryckerna till asiatisk mat och en grundregel till asiatisk mat är att vinerna ska ha en hög syra. En av vinerna i den här serien är YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som passar bra ihop med sushi och liknande rätter.

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Vinet är fruktigt med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. 

Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Recept: Jonas Svensson,

Wontons och vinet YOKO

Wonton Dynamite.


Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.

Läs mer »
YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »