Wonton Dynamite.
Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Läs mer »Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.
I det japanska köket kallas mat som panerats och friteras för tempura och i den här goda varianten friteras havskräftor med katafi som sedan serveras med yuzumajonnäs och citron. Receptet är skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtagen för att passa till YOKO Riesling.
4 st stora och kokta havskräftor
1 paket kataifi
1 ägg
2 liter frityrolja
2 dl majonnäs
2 msk chilisås
1 tsk light soja
2 tsk yuzujuice
sojabönor
citronklyfta
Skala havskräftan och spara huvudet och klor vid sidan om.
Rulla ut kataifi och pensla med ägg .För en kräfta behövs ca 10 cm utrullad kataifi. Pensla försiktigt med ägg (så det inte blir för kladdigt) och rulla sedan in kräftan.
Värm oljan till ca 180 grader.
Vispa ihop yuzumajonnäsen med yuzujuice, majonnäs, light soja och chilisås och smaka sedan av.
Fritera kräftstjärten i ca 2-3 min tills den är gyllene och salta lite.
För servering lägg ihop friterade stjärten med kroppen och servera med yuzumajonnäs att doppa i samt citron att pressa över.
Det nya varumärket YOKO har som mål att presentera de perfekta dryckerna till asiatisk mat och en grundregel till asiatisk mat är att vinerna ska ha en hög syra. En av vinerna i den här serien är YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som passar bra ihop med sushi och liknande rätter.
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Vinet är fruktigt med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran.
Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Recept: Jonas Svensson,
Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Läs mer »YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer »En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs mer »Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »