Spritsad tryffel med rom.
Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Istället för marsipangrisar, testa vårt lätta recept på läckra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad. Kan även bli en söt julklapp!
Att göra eget godis till jul är kul! Men att få till en snygg marsipangris är inte det lättaste. Prova våra marsipanklubbor kryddade med glögg och doppade i choklad istället. Blir så fina att du kan ge bort dem i julklapp!
3 msk BLOSSA röd lätt vinglögg 2,2%
3 msk torkade blåbär eller russin
200 g mandelmassa
1/2 dl grovhackade valnötter
10 träpinnar
TOPPING:
150 g mörk choklad
150 g ljus choklad
Strössel i olika färger
Marinera blåbären/russinen i glöggen i ca 3 timmar eller över natten.
Grovriv mandelmassan på ett rivjärn.
Grovhacka blåbären/russinen och blanda med mandelmassan och valnötterna.
Rulla massan till 10 st bollar
Smält chokladen över vattenbad.
Doppa ena änden av varje pinne i choklad och stick ner i bollarna.
Låt stelna i kylen i ca 30 min tills pinnarna fäst.
Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och garnera med strössel.
Stick ner pinnen i en folieboll så att klubban står stadigt.
Låt stelna i kylen.
Kryddig doft med inslag av kardemumma, nejlika och pepparkaka. Söt, fyllig och kryddrik smak med rödvinskaraktär samt inslag av kardemumma och nejlika.
Glöggen görs av ett fylligt, rött vin som smaksätts med Blossas klassiska glöggkryddor. Alkoholen är varsamt borttagen på ett sätt som bevarar smaken och aromen.
Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
Läs mer »Gör en härlig gräddkola med Amarula, pistage och havssalt.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »