Picknick med kycklingwraps och rostad sötpotatis.
Packa picknickkorgen med wraps fyllda med kyckling, grönsaker och rostad sötpotatis. Glöm inte morotsstavar, vindruvor, kex, melon och vinet AUSSIE på tetra.
Packa picknick-korgen, samla familj och vänner och ge er ut på en härlig picknick. Leta upp bästa platsen i parken och njut av att solens strålar! Eller varför inte duka upp maten på en filt i trädgården, det blir också mysigt. Till dagens picknick har jag gjort wraps, fyllda med kyckling, grönsaker och rostad sötpotatis. Den sötpotatis som inte går åt i wrapsen passar perfekt att lägga i en burk och ta med och mumsa på tillsammans med morotsstavar, vindruvor, kex och melon.
Recept på kyckling:
Ingredienser
700 g innerfilé av kyckling
salt
svartpeppar
1 msk paprikapulver
olja
Gör så här
Krydda kycklingen med salt, peppar och paprika.
Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i lite olja tills den fått fin färg och är genomstekt. Låt svalna helt.
Recept på rostad sötpotatis:
Ingredienser
700 g sötpotatis
salt
svartpeppar
olja
Gör så här
Skrubba potatisen och skär den i skivor.
Lägg potatisskivorna på en plåt. Strö över salt och peppar.
Ringla över olja och rosta i 225°c i cirka 25-30 minuter eller tills de är helt mjuka och börjar få lite färg. Låt svalna.
Recept på röran:
Ingredienser
3 dl gräddfil
1 dl majonäs
135 g soltorkade tomater i olja
15 cm purjolök
salt & svartpeppar
Gör så här
Blanda samman gräddfil och majonnäs.
Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna.
Dela och skölj purjolöken noga. Skär den i bitar.
Blanda i tomaterna och purjolöken.
Dela den kalla kycklingen du tillagat tidigare och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar.
Låt gärna röran stå över natten, då blir den ännu godare.
Servering i bröd:
Ingredienser
4 stora, runda mjuka bröd
salladsblad
färska tomater
Gör så här
Lägg ut bröden och lägg på salladsblad, rostad potatis och skivade tomater.
Lägg på en klick kycklingröra och vik ihop.
Sätt gärna runt ett bakplåtspapper runt varje wrap, då håller den ihop bättre.
Vintips - praktiskt till picknicken.
AUSSIE Great White Chardonnay och AUSSIE Flamingo Blush Rosé passar perfekt att ta med på din picknick då de förpackas i tetra, vilket varken väger speciellt mycket eller kan gå sönder!
AUSSIE Great White Chardonnay
84,00 kr
Medelfyllig och smörig med tropisk fruktighet, tydlig druvkaraktär och lång mjuk eftersmak. Fruktigt med inslag av melon, citrus och passionsfrukt.
AUSSIE Flamingo Blush Rosé
83,00 kr
Rosé på Cabernet Sauvignon som är medelfyllig, frisk och mycket bärig med trevlig eftersmak av jordgubbar, persika och körsbär.
Recept: Linnéa Seidel
Picknicksmörgås med laxröra och färggrann sallad.
Ta med Linnéas läckra picknicksmörgås med krämig laxröra och friska inslag från citron och dill. Till smörgåsarna en färgsprakande sallad med frukter, bär och babyspenat.
Läs mer »Bresaola med ruccola, pinjenötter och citron.
Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »Banh Mi - Vietnamesisk baguette.
Banh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs mer »