Pulled pork med rotfruktsmos och smörstekt svartkål.
Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant som serveras med rotfruktsmos och toppas med stekt svartkål.
Läs mer »Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.
Pulled pork är perfekt mat att laga till många och precis som klassisk tacos går det att variera i det oändliga. Jag har ett bra grundrecept som jag utgår ifrån och idag har jag valt att blanda i lite svarta bönor och sedan servera den tillsammans med chilistekta bondbönor och syrad rödkål. Två himla fina tillbehör.
Just de stekta bondbönorna är ett bra alternativ till avokado till tycker jag. Jag använder helt vanliga mjuka tortillabröd som jag hänger över gallret i ugnen i eftervärmen. På några minuter så torkar dem och blir hårda. Men de går såklart precis lika bra att servera pulled pork i mjuka tortillabröd. Till veckans recept passar ett argentinskt eller chilenskt vin fint vars fruktiga smak mäter smaken i maten.
/Linnea
800 g fläskkarré i bit
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
3 msk tomatpuré
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 dl rött vin
3 msk kokossocker
salt och svartpeppar
1/2 dl kraftig balsamvinäger
230 g (avrunnen vikt) svarta bönor
Blanda samman paprikapulver, vitlökspulver och tomatpuré. Gnid in detta i fläskkarrén. Hetta upp smör i en ugnsfast gryta och bryn köttet runt om.
Skala vitlök och skär den i bitar. Fördela runt köttbiten. Slå på oxfond, vin, kokossocker, salt och peppar. Sätt på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 125° i cirka 4-5 timmar. När köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel, lyft ur köttbiten ur grytan.
Reducera såsen till cirka hälften, häll i balsamvinäger och svarta bönor.
Dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Slå såsen över köttet och blanda väl.
200 g frysta bondbönor
1 msk smör
Chili
Salt
Koka bondbönorna i cirka 3 minuter.
Skölj i kallt vatten och pilla av skalet.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek bönorna tillsammans med chili och salt i ett par minuter.
500 g rödkål
1 msk salt
1 msk ättikssprit
1 msk balsamvinäger
Skiva rödkålen fint, gärna med en mandolin.
Strö över saltet och massera in det ordentligt i kålen. Kålen ska mjukna helt. Skölj sedan av saltet noga.
Häll på ättika och balsamvinäger.
Gör gärna i ordning kålen ca en timme innan ni ska äta.
Majs
Riven ost
Ärtskott
Tortillabröd
Lägg upp alla tillbehör i skålar och tortillabröden på ett fat och servera.
122,00 kr
Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Ett utmärkt vin till lite kryddigare rätter!
Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant som serveras med rotfruktsmos och toppas med stekt svartkål.
Läs mer »Catarina König vann Sveriges mästerkock 2016 och här visar hon hennes bästa recept på Pulled chicken. Rätten görs i ugn serveras med tortillabröd och en god chipotlesås.
Läs mer »