Pulled pork med chilistekta bondbönor och syrad rödkål.

Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.

Pulled pork med chilistekta bondbönor och syrad rödkål
Pulled pork med chilistekta bondbönor och syrad rödkål
Expedition Malbec Organic
Expedition Malbec Organic

Expedition Malbec Organic

Argentina

Systembolaget nr:

255701

69,00 kr


logo

4

logo

5 h 0 min

Pulled pork är perfekt mat att laga till många och precis som klassisk tacos går det att variera i det oändliga. Jag har ett bra grundrecept som jag utgår ifrån och idag har jag valt att blanda i lite svarta bönor och sedan servera den tillsammans med chilistekta bondbönor och syrad rödkål. Två himla fina tillbehör. Just de stekta bondbönorna är ett bra alternativ till avokado till tycker jag. Jag använder helt vanliga mjuka tortillabröd som jag hänger över gallret i ugnen i eftervärmen. På några minuter så torkar dem och blir hårda. Men de går såklart precis lika bra att servera pulled pork i mjuka tortillabröd. Till veckans recept passar ett argentinskt eller chilenskt vin fint vars fruktiga smak mäter smaken i maten.

Pulled pork med bönor

Ingredienser

  • 800 g fläskkarré i bit

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 msk vitlökspulver

  • 3 msk tomatpuré

  • 1 msk smör

  • 4 vitlöksklyftor

  • 2 msk oxfond

  • 2 dl rött vin

  • 3 msk kokossocker

  • salt och svartpeppar

  • 1/2 dl kraftig balsamvinäger

  • 230 g (avrunnen vikt) svarta bönor

Gör så här

    1. Blanda samman paprikapulver, vitlökspulver och tomatpuré. Gnid in detta i fläskkarrén. Hetta upp smör i en ugnsfast gryta och bryn köttet runt om.

    2. Skala vitlök och skär den i bitar. Fördela runt köttbiten. Slå på oxfond, vin, kokossocker, salt och peppar. Sätt på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 125° i cirka 4-5 timmar. När köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel, lyft ur köttbiten ur grytan.

    3. Reducera såsen till cirka hälften, häll i balsamvinäger och svarta bönor.

    4. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Slå såsen över köttet och blanda väl.

Chilistekta bondbönor

Ingredienser

  • 200 g frysta bondbönor

  • 1 msk smör

  • Chili

  • Salt

Gör så här

    1. Koka bondbönorna i cirka 3 minuter.

    2. Skölj i kallt vatten och pilla av skalet.

    3. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek bönorna tillsammans med chili och salt i ett par minuter.

Snabbsyrad rödkål

Ingredienser

  • 500 g rödkål

  • 1 msk salt

  • 1 msk ättikssprit

  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

    1. Skiva rödkålen fint, gärna med en mandolin.

    2. Strö över saltet och massera in det ordentligt i kålen. Kålen ska mjukna helt. Skölj sedan av saltet noga.

    3. Häll på ättika och balsamvinäger.

    4. Gör gärna i ordning kålen ca en timme innan ni ska äta.

Tillbehör

Ingredienser

  • Majs

  • Riven ost

  • Ärtskott

  • Tortillabröd

Gör så här

    1. Lägg upp alla tillbehör i skålar och tortillabröden på ett fat och servera.

Vintips till pulled pork:

Expedition Malbec Organic

69,00 kr


Expedition Malbec Organic har en mycket fruktig, ungdomlig och trevlig doft doft med inslag av blåbär, körsbär och viol. Smaken är fruktig med inslag av blåbär, körsbär, viol, och färska örter.

Tarapacá Biodiversity Cabernet Sauvignon Syrah

115,00 kr


Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Ett utmärkt vin till lite kryddigare rätter!

Guacamole

Godaste guacamolen.


Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Läs mer »