Pulled pork med rotmos och smörstekt svartkål.
Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant av pulled pork som serveras med rotmos och toppas med stekt svartkål.
Läs mer »Pulled pork är perfekt att servera till många. Linnéa har ett bra grundrecept på pulled pork som hon här har twistat till med både bönor och syrad rödkål.
Pulled pork är perfekt mat att laga till många och precis som klassisk tacos går det att variera i det oändliga. Jag har ett bra grundrecept på pulled pork som jag utgår ifrån och idag har jag valt att blanda i lite svarta bönor och sedan servera den tillsammans med chilistekta bondbönor och syrad rödkål. Två himla fina tillbehör till pulled pork.
Just de stekta bondbönorna är ett bra alternativ till avokado till tycker jag. Jag använder helt vanliga, mjuka tortillabröd som jag hänger över gallret i ugnen i eftervärmen. På några minuter så torkar dem och blir hårda skal som du kan pulle med pulled pork och de andra tillbehören. Men de går såklart precis lika bra att servera pulled pork i mjuka tortillabröd - eller salladsblad om du vill skippa kolhydraterna.
Till veckans recept passar ett chilenskt vin fint vars mjuka och fruktiga smak mäter smaken i pulled pork med chilistekta bönor finfint.
/Linnea
800 g fläskkarré i bit
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
3 msk tomatpuré
1 msk smör
4 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 dl rött vin
3 msk kokossocker
salt och svartpeppar
1/2 dl kraftig balsamvinäger
230 g (avrunnen vikt) svarta bönor
Blanda samman paprikapulver, vitlökspulver och tomatpuré. Gnid in detta i fläskkarrén. Hetta upp smör i en ugnsfast gryta och bryn köttet runt om.
Skala vitlök och skär den i bitar. Fördela runt köttbiten. Slå på oxfond, vin, kokossocker, salt och peppar. Sätt på locket och ställ in grytan i nedre delen av ugnen i 125° i cirka 4-5 timmar. När köttet är så mört att du kan dra isär det med en gaffel, lyft ur köttbiten ur grytan.
Reducera såsen till cirka hälften, häll i balsamvinäger och svarta bönor.
Dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Slå såsen över köttet och blanda väl.
200 g frysta bondbönor
1 msk smör
Chili
Salt
Koka bondbönorna i cirka 3 minuter.
Skölj i kallt vatten och pilla av skalet.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek bönorna tillsammans med chili och salt i ett par minuter.
500 g rödkål
1 msk salt
1 msk ättikssprit
1 msk balsamvinäger
Skiva rödkålen fint, gärna med en mandolin.
Strö över saltet och massera in det ordentligt i kålen. Kålen ska mjukna helt. Skölj sedan av saltet noga.
Häll på ättika och balsamvinäger.
Gör gärna i ordning kålen ca en timme innan ni ska äta.
Majs
Riven ost
Ärtskott
tortillabröd
Lägg upp alla tillbehör i skålar och tortillabröden på ett fat och servera.
139,00 kr
Smaken är mjuk och fruktig med inslag av mörka frukter och bär samt en stänk av vanilj, svartpeppar och lakrits. Ett utmärkt vin till lite kryddigare rätter!
Recept: Linnéa Seidel
Pulled pork är perfekt comfort food och Linnéa har gjort en supergod variant av pulled pork som serveras med rotmos och toppas med stekt svartkål.
Läs mer »Catarina König vann Sveriges mästerkock 2016 och här visar hon hennes bästa recept på Pulled chicken. Rätten görs i ugn serveras med tortillabröd och en god chipotlesås.
Läs mer »Frijoles är gott till tacos och tex mex, men även som grilltillbehör. En lättlagad bönröra med lök, vitlök, och chili.
Läs mer »Vildsvinsstek med rostade rotsaker och en örtig gräddsås som serveras med ett glas fylligt vin från Châteauneuf-du-Pape.
Läs mer »