Underberg tar plats i cocktails.

Underberg säger du - cocktails säger vi. Det blir faktiskt vanligare och vanligare att den klassiska bittern används i drinkar.

Underberg i cocktails

Den tyska originalbittern skapades 1846 och tillverkas fortfarande enligt samma recept med medicinalörter och kryddor från 43 olika länder. Ursprungligen har Underberg avnjutits som en traditionell bitter men används idag även allt oftare som cocktailingrediens. Det beror både på smaken och fördelarna med den lilla flaskan.

Underberg tillverkas enbart i flaskor om två centiliter vilket ska vara den perfekta dosen tillsammans med en öl eller efter en god måltid. En av de främsta fördelarna med portionsförpackningen är att drycken alltid förblir färsk, då smaken hos bitter avtar i öppnade flaskor. För bartenders är det en betydande fördel, oavsett om man använder Underberg som bas i drinkar eller bara tillsätter några droppar i klassiska cocktails som Whiskey Sour, Manhattan och Old Fashioned.

– Att smaken förändras efter att flaskan öppnats beror på att kvalitetsbitters kryddas med färska örter och kryddor som påverkas av kontakten med syre. Eftersom bitters har en intensiv smak krävs bara små mängder i cocktails, säger Griffin Schmidt som är Brand Manager på Anora. Det gör att större flaskor ofta står öppnade i barskåpet under en längre tid, inte minst hos hemmabartenders.

Underberg 3x20 ml

64,00 kr


Underberg finns även i förpackning om 3st flaskor á 20ml.

Liten flaska - stor drink

Underbergs lilla flaskstorlek gör den även enkel att använda som bas i cocktails, eftersom volymen på två centiliter är precis vad som krävs för att ge smak åt en drink. Kombinationer som passar extra bra med Underberg är fruktiga smaker samt blandningar som skapas med kaffe, cola, julmust och tonic. Den allra enklaste serveringen är dock att fylla ett glas med krossad is och tonic och servera Underberg med flaskan upp och ner i glaset.

Några goda drinkar med Underberg:

Underberg.

Underberg.


Vad är Underberg? Hur länge håller den? Och hur dricker man den egentligen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna om Underberg.

Läs mer »