Fira oktoberfest med Underberg.

I år kan du fira Oktoberfest med Underberg och deras smaskiga macka. Men vad är Oktoberfest och varför dricks det mängder av Underberg under firandet?

Fira oktoberfest med Underberg

Oktoberfest har sedan starten i München på 1800-talet spridit sig runt om i världen. Förutom nybryggd bayerskt öl och tyska traditionella rätter har även den klassiska bittern Underberg blivit synonym med festligheterna. Till årets firande har Underberg skapat en oktoberfestmacka med schweinshaxe, surkål och pickels. Årets oktoberfest i München drar i gång 16 september och förväntas locka närmare sex miljoner besökare. Festivalen med bayerskt öl, tysk mat och tyrolermusik har under åren spridits över hela världen inklusive Sverige. Den tyska bittern Underberg har också blivit en självklar del i festligheterna som både matsmältare och stämningshöjare.

Oktoberfest låter den traditionella tyska mat- och dryckeskulturen leva vidare och upptäckas av nya personer varje år. Oavsett om man firar i ett tält med tusentals andra personer eller med vänner är det lätt att komma i stämning med öl och en Underberg, säger Griffin Schmidt som är Brand Manager för Underberg. Bayrarna vet helt enkelt vad som krävs för att göra en bra fest.

Underberg skapades 1846 av Hubert Underberg och tillverkas fortfarande enligt originalreceptet med örter och kryddor från 43 olika länder. Flaskans storlek på två centiliter anses vara den perfekta dosen för matsmältningen. Under Oktoberfest inleds festligheterna ofta med en Underberg för att förbereda magen inför den kraftiga måltiden.

Inför årets firande har Underberg skapat en variant av den klassiska rätten schweinshaxe. Det är en ordentlig oktoberfestmacka på ugnsbakat fläsk, surkål och pickels som passar perfekt för dem som vill uppleva de traditionella smakerna på ett nytt sätt.

Underbergs schweinhaxemacka.

Underbergs Schweinhaxemacka

05.09.2023
Underbergflaska

Underberg


I fem generationer har familjen Underberg tillverkat sin örtdigestif i Rheinberg enligt den hemliga "Semper Idem"-proceduren.

Läs mer »