Big Peat Christmas Edition 2021.

Nu släpps den årliga julutgåvan av Big Peat som av tradition tappas på en "vintervärmande" Cask Strength om 52,8%, utan färgning eller kylfiltrering.

Big Peat Christmas Edition 2021

Nu släpps den årliga utgåvan av Big Peat Christmas Edition. Det Glasgow-baserade familjeföretaget Douglas Laing & Co släppte Big Peats första julwhisky 2010 och sedan dess har den haft en fantastisk framgång över hela världen.  

Det är många som väntat på den årliga utgåvan som brukar sälja slut varje år. Som traditionen bjuder tappas julutgåvan av Big Peat på en "vintervärmande" Cask Strength om 52,8%, utan färgning eller kylfiltrering.

Denna lansering avslutar ett mycket framgångsrikt år för den kultförklarade Islay whiskyn, som under året både förärats med en guldmedalj på det prestigefyllda San Francisco World Spirit Awards och en master-medalj på The Spirit Business Awards. Ett fint kvitto på Douglas Laing & Co´s  höga kvalitet.

Årets julwhisky har härliga jordiga toner, läder, aska och är fint balanserad med en värmande sötma. Det är en så kallad cask strenght om 52,8%. Förpackningen pryds som vanligt av den ikoniska skäggiga fiskaren Ileach som på just den här utgåvan åker släde. Den polkagrisrandiga förslutningen som blivit synonym med den årliga julutgåvan sätter pricken över i på den fina förpackningen.

Fred Laing, Chairman på Dougas Laing:

- Vi är mycket tacksamma över att vår årliga julwhisky har blivit något av en årlig tradition för älskare av Islay Whisky världen över. Det är väldigt kul att konsumenter från hela världen hör av sig när de öppnat den speciella flaskan med Big Peat Chrismas och julen kan börja. 

Big Peat Chrismas Edition 2021 finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med den 23/11 2021.