Alla hjärtans dag med vin och ljuv musik.

Fira kärleken med god dryck och fina kärlekslåtar! Vi tipsar om 6 goda bubbel och ballader till Alla Hjärtans Dag. 

Två skålande champagneglas.

Snart är det dags för alla hjärtans dag och självklart gäller det att planera och lägga hela hjärtat bakom dina ansträngningar för en trevlig och minnesvärd dag. Folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson ger tips på lämpligt bubbel till glasen men inte nog med det, du får även utvalda låtar till varje vin och ett utdrag av texten som kan användas till kärleksfulla lappar eller sms - eller i ett eget framträdande.

Vore inte livet roligare om det utspelade sig som en musikal? Bjud din kärlek på lite skönsång för även om ditt uppträdande riskerar att allvarligt skada din käresta musiköra, så är det väl värt att prova. Om inte annat får ni kanske ett ordentligt skratt, och att kunna skratta tillsammans är en viktig ingrediens i ett förhållande.

Jag har nästan uteslutande valt låtar med svensk text eftersom jag är av åsikten att "Jag älskar dig" har en större kraft och djupare innebörd än "I love You", iallafall om man har svenska som modersmål. Eller vad tycker du?

6 goda drycker och fina sånger att fira kärleken med

Kärlek i en flaska

Pata Negra Cava Brut

85,00 kr


Härligt frisk och fruktig cava med toner av gula äpplen, citron, örter, päron.

Låtval till Pata Negra Cava Brut

När du sover – Andrea Lundqvist (öppnas i spotify)

Del ur texten:"När du sover smeker jag din kind Och drar mina fingrar genom ditt hår Jag kan vara som elden Och du som en virvelvind Kan inte leva utan ditt syre För jag skulle slockna då Jag skulle slockna då!"


Prisvärda bubblor

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut

109,00 kr


Ett prisvärt bubbel från Frankrike. Inte fel att även ägna en del av sitt hjärta till miljön genom att välja ett ekologiskt vin. Varför inte servera detta fräscha och fruktiga vin på morgonen med små kanapéer med skagenröra och löjrom. Det är kärlek det!

Låtval till Pierre Olivier Blancs de Blancs

Jag  ger dig min morgon – Cajsa Stina Åkerström (öppnas i spotify)

Del ur texten:"Vår gardin den böljar svagt där solen strömmar Långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar Du drömmer om nå't fint, jag ser du småler Om du var vaken skulle jag ge dig Allt det där jag aldrig ger dig Men du, jag ger dig min morgon Jag ger dig min dag"


Rosor och bubbel i ett

Jaume Serra Rose Bouquet Cava Brut

90,00 kr


Vad kan vara bättre än en välgjord flaska Cava med röda rosor på flaskan. Som ett kinderägg för vuxna. Flera överraskningar i ett. Fast det innebär naturligtvis att du kan komplettera även med riktiga rosor. Börja gärna kvällen med denna sprudlande cava tillsammans med några goda drinktilltugg.

Låtval till Jaume Serra Rose Cava

Min älskling, du är som en ros - Sven Bertil Taube (öppnas i spotify)

Del ur texten:"Min älskling, du är som en ros En nyutsprungen skär Ja, som den vackraste musik Min älskade, du är"


Lyxigt till blinier med löjrom

Gustave Lorentz Crémant d'Alsace Brut

189,00 kr


En mycket angenäm Crémant från Alsace där man finner alla attribut man önskar för denna speciella dag. Fruktighet, mineral och brödiga toner i en härlig samklang. Som ett vristskott i krysset tillsammans med blinier med färsk löjrom.

Låtval till Gustave Lorentz Crémant

Utan dina andetag – Carolina Pérez Wallin (öppnas i spotify)

Del ur texten:"Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor Jag inte ens stå när du inte ser på Och genomskinlig grå Blir jag utan dina andetag"


Prisvärd champagne

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

429,00 kr


Det finns ingen mer romantisk dryck än champagne och här har vi en välgjord sådan till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Nog är det så, att livets mening är att älskas och att älska, (och om man får lägga till) att dricka mer champagne! Servera gärna till goda smördegsflarn.

Låtval till Champagnen

Att älskas och älska – Sara Thuresson (öppnas i spotify)

Del ur texten: "Det är det här som spelar nån roll Att det är det som det verkligen handlar om Att älskas och älska Att ge sin tid till nån"


Viner som hyllar kärleken

Las Moras Love Cabernet Sauvignon

105,00 kr


Las Moras Love Cabernet Sauvignon har en fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, körsbär och en fläkt av vanilj. Smaken är medelfylligt med intensiva inslag av mörka bär såsom mogna körsbär och svarta vinbär. Vinet har en fräsch syra som balanseras upp av den trevliga frukten. I eftersmaken finner vi även en viss kryddighet tillsammans med vaniljtoner i en trevlig harmoni.

Las Moras Love Chardonnay

105,00 kr


Las Moras Love Chardonnay har en doft som är medelstor och inbjudande med inslag av ananas och andra tropiska frukter samt kanel, ugnsbakade äpplen, vanilj och fat. Smaken som är behaglig har en lätt fet textur och inslag av tropisk frukter, brioche, och gul melon.