Mindre socker
Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru


429,00 kr

Systembolaget nr:

5434801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Champagne Bauchet Cuvée Signature Premier Cru har en angenäm och nyanserad doft med inslag av persika, citron, bröd, ostronskal, mandel och en lätt fläkt av blommor. Smaken är frisk och elegant med behaglig mousse och lång angenäm eftersmak med toner av citrus, mineral, bröd, mandel och ett stråk av honung.

Produktion

Druvorna kommer från Champagne Bauchet Premier Crus vingårdar i Côte de Blancs (Grauves) och Montagne de Reims (Bisseuil) 20% av basvinet är äldre lagrade reserveviner och efter den andra jäsningen på flaskan lagras vinet med jästfällningen minst 36 månader.

Passar till

Denna välbalanserade champagne är en utmärkt aperitif och även en välkommen gäst vid det dukade bordet. Väljes till eleganta fisk och skaldjursrätter. Varför inte en löjromstoast.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Champagne Bauchet är ett familjeföretag som grundades 1920 och drivs idag av den 4:e och 5 generationen genom Robin och Florence. Champagnehuset med de urgrävda källarna är beläget i Bisseuil (Montagne de Reims). I genomsnitt har en vingårdsägare i Champagne 2,5 hektar, men Bauchet har 34 hektar fördelat både i Côte des Blancs, Montagne de Reims och i Côte des Bar.Champagne Bauchets görs helt och hållet från de egna vingårdarna och 250 000 flaskor välgjord champagne säljs varje år.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

5434801

Volym

750 ml

Varumärke

Champagne Bauchet

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Champagne - Champagne

Sockerhalt

8 g/liter

Druva

Chardonnay, Pinot Noir

Lagring

Är utmärkt god att att avnjuta idag, men kan även lagras under ett par år om man så önskar.