Louis Roederer – världens mest beundrade Champagnehus.

Tidningen Drinks International publicerar varje år en lista över de 30 mest beundrade Champagnehusen. Det är en omfattande panel från ett flertal olika länder som röstar fram listan.

Louis Roederer, världens mest beundrade champagnehus.

Louis Roederer erhåller för femte året i rad förstaplatsen, en bedrift som är unik. Den prestigefyllda utmärkelsen ”The World's most admired Champagne Brand 2024” bekräftar Louis Roederers exceptionella kvalitet, hantverk och dedikation till att producera några av världens finaste champagner.

Ägare av förnämliga vingårdslägen

Roederers höga kvalitet baseras på de förnämliga vingårdslägen som man förfogar över. De levererar merparten av de druvor som används vid framställningen, endast 20 procent köps från andra odlare. Dessa 20 procent används endast i Collection. Alla årgångschampagner består till 100 procent av egna druvor.

Louis Roederer äger idag 410 vingårdslotter om drygt 240 hektar. I dagsläget sköts 122 hektar ekologiskt och en tilltagande andel brukas biodynamiskt, med certifiering enligt Demeter. Det ekologiska arbetet påbörjades år 2000 och har med tidens gång gett allt starkare vinrankor och ytterligare fräschör till vinerna.

Grand Cru & Premier Cru i Champagne

Markerna är i stort sett jämnt fördelade mellan Grand och Premier Cru–lägen i Valle de la Marne, Côte de Blancs och Montagne de Reims med fokus på byarna Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Chouilly och Le Mesnil-sur-Oger. Omkring 52 procent är planterat med pinot noir, 42 procent med chardonnay och 6 procent med pinot meunier.

Champagne Louis Roederer Collection 244

569,00 kr


Collection 244 från Louis Roederer har en livlig och fin mousse som dröjer sig kvar. Champagnen har en öppen och rik doft av mirabelleplommon, citrusfrukter och jasmin. Vinet har en djup och tät smak med en stor och välstrukturerad ryggrad.

Louis Roederer Brut Rosé

829,00 kr


Generös, smakrik och komplex men ändå med en elegant mjuk fruktighet. Smaken har inslag av röd bär, nektarin, persika, citrus, blodapelsin, mineral och en angenäm kryddighet. Lång och fräsch eftersmak med en fin mineralitet.

Louis Roederer Brut Vintage 2016

799,00 kr


Härlig mousse med fina eleganta bubblor. Rik doft av röda vinbär, gula plommon, persika, hasselnötter, brioche mineral och kryddor. Koncentrerad, kraftfull och dynamisk smak med en rund fruktighet och välbalanserad syra och lång harmonisk eftersmak med ton av choklad.