3 i topp: Härliga höstviner.

Nu när vi har gått in i september månad har vi officiellt lämnat sommarmånaderna bakom oss och gått in i höstens tid. Med det kommer också tid för mustiga röda viner! Här har vår expert listat tre tips.

Tre goda viner till hösten.

Till gräddiga svamppastor och fylliga grytor, till vilt och till regnruskiga kvällar framför brasan. Då är det ett glas rött vi vill hålla i. Mustiga, kryddiga, värmande rödviner är äntligen i säsong igen och rosévinerna får ta ett steg tillbaka.

Förutom det eminenta nöjet att få skåla med ett glas gott rött vin passar det även finfin i många rätter. Laga till exempel en smakrik Boeuf Bourguignon eller en Coq au Vin – eller koka ihop en rödvinssås som får kanta en lammytterfilé med murklor.

Här tipsar vår vinexpert Mats Claësson om tre riktigt trevliga röda viner att inleda hösten med.

3 i topp: Härliga höstviner

Le Grand Manège Côtes-du-Rhône

115,00 kr


Först ut är denna Côtes-du-Rhône som passar lika bra till det mustiga långkoket som till fredagspizzan. Smak och doft domineras av solmogna björnbär, mörkröda körsbär och en inbjudande kryddighet. Ett ypperligt höstvin!

Penfolds Bin 28 Shiraz

299,00 kr


Till rätter med mörkt kött kan du plocka fram detta shirazvin från australiska Penfolds. Ett fylligt, mycket fruktigt vin med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, kardemumma, vanilj, kaffe, lakrits och mörk choklad.

Borgogno No Name

309,00 kr


Till rätter med vilt kan du korka upp detta italienska vin av druvan nebbiolo. Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.