Ny rödvinsbox från Sydafrika till sommarens grillkvällar.

Den 1 juni släpps den röda vinboxen 3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot i tvåliters bag-in-box. Vinet ingår i en ny serie rättvisemärkta kvalitetsviner från Sydafrika.

3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot

Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot är en blandning av vin från två sydafrikanska vingårdar: Leeuwenkuil farm i Swartland samt Knollenfontein farm i Voor Paardberg. I båda regionerna råder medelhavsklimat med kalla och (förhoppningsvis) regniga vintrar samt långa, varma, torra och blåsiga somrar. Druvorna plockas för hand där eventuellt dåliga druvor sorteras bort direkt. Fermenteringen sker på ståltankar utan tillsatt jäst och vinet lagras sedan på franska ekfat i åtta månader för cabernet sauvignon respektive sex månader för merlot. 3 Generations of Peace är Fair for Life-certifierad. Fair for Life är en en global standard som garanterar att producenten noggrant följs upp avseende miljöpåverkan och att samtliga i produktionskedjan behandlas rättvist och har anständiga arbetsvillkor. Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända blå druvsorter och kallas ibland för ”Druvkungen”. Den är tålig mot sjukdomar och anpassar sig lätt till olika klimat och odlas därför i de flesta vinländer. Smaken är lite sträv och den är tacksam att blanda med andra druvsorter. Just merlot är en av dess bästa kompisar. Merlotdruvan är på frammarsch i hela vinvärlden. Den används ofta tillsammans med andra druvsorter såsom i 3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot. Det är en sort som mognar tidigt, ger stora skördar och viner som bidrar med mjukhet och fruktighet.

3 Generations of Peace BiB

209,00 kr


3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot har en doft av mörka frukter och smak av svarta vinbär, plommon, kryddor och örter samt en lång eftersmak där man finner toner av vanilj och choklad från fatlagringen. Vinet klarar sig utmärkt på egen hand, men lämpar sig också väl till grillat kött och grönsaker, gärna med smakrika såser som innehåller tomat och örter eller en rödvinssås.