Påskmiddag 2023 - med 6 recept på läcker påskmat

Vill du bjuda på en riktigt smaklig middag till påsk? Här har vår receptkreatör Linnéa Seidel tagit fram sex recept på läcker påskmat - från snittar till påskgodis.

Påskmiddag uppdukat på ett träbord fotat uppifrån.

Påsken är en högtid som även den handlar mycket om mat, och inte minst om det söta. Många rätter vi åt senast i julas återkommer ofta på påskbordet, som sill, lax, ägg och Janssons frestelse. Vill du testa lite nya smaker som är mer i säsong och som ändå tar vara på det bästa av påsktraditionen har vi menyn för dig.

Här har Linnéa skapat en underbar meny där vi startat med några snabba snittar till ett glas Blanc de Blancs - läckert bubbel från Frankrike. Därefter följer krispigt stekta rårakor som toppas med en hemgjord pepparrotskräm och lax och efter det följer en rätt med vårprimören sparris.

Lamm hör påsken till - liksom påskgodis

Som huvudattraktion på påskbordet tipsar vi om en porchetta gjord på lamm, som ju är klassiskt påsk-kött. Denna bakas med färska örter och serveras med krispig potatis och örtsky.

Den som älskar det söta kommer heller inte bli missnöjd: Till efterrätt denna påsk blir det en maffig påsktårta med smak av mjölkchoklad och pistagenötter, och till en avec ställer vi fram några oemotståndliga tryfflar med passionsfrukt och rostad kokos.

Glad påsk!

Linnéas påskmeny 2023:

Dryck till påskmenyn: