Gurksnittar med tångkaviar och smetana
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »Vill du bjuda på en riktigt smaklig middag till påsk? Här har vår receptkreatör Linnéa Seidel tagit fram sex recept på läcker påskmat - från snittar till påskgodis.
Påsken är en högtid som även den handlar mycket om mat, och inte minst om det söta. Många rätter vi åt senast i julas återkommer ofta på påskbordet, som sill, lax, ägg och Janssons frestelse. Vill du testa lite nya smaker som är mer i säsong och som ändå tar vara på det bästa av påsktraditionen har vi menyn för dig.
Här har Linnéa skapat en underbar meny där vi startat med några snabba snittar till ett glas Blanc de Blancs - läckert bubbel från Frankrike. Därefter följer krispigt stekta rårakor som toppas med en hemgjord pepparrotskräm och lax och efter det följer en rätt med vårprimören sparris.
Som huvudattraktion på påskbordet tipsar vi om en porchetta gjord på lamm, som ju är klassiskt påsk-kött. Denna bakas med färska örter och serveras med krispig potatis och örtsky.
Den som älskar det söta kommer heller inte bli missnöjd: Till efterrätt denna påsk blir det en maffig påsktårta med smak av mjölkchoklad och pistagenötter, och till en avec ställer vi fram några oemotståndliga tryfflar med passionsfrukt och rostad kokos.
Glad påsk!
Enkel och gott tilltugg till välkomstbubblet i påsk! De krispiga gurkskivorna är perfekta som botten på dessa snittar som får god smak av tångkaviar och sesamfrön.
Läs mer »En frasig råraka som toppas med hemgjord pepparrotskräm med styrka efter behag. Toppas med kallrökt lax och några ärtskott för dekoration.
Läs mer »Sparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs mer »Denna porchetta på lamm blir en maffig huvudattraktion på påskbordet! Servera med krispig potatis och smakrik sky - och varför inte ett gott rödvin?
Läs mer »Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.
Läs mer »Här har Linnéa gjort ett påskgodis med lite vuxnare smaker - underbara små chokladtryfflar med passionsfrukt och kokos.
Läs mer »