Vinprovning i Stockholm med vinmakaren Xavier Vignon.

Den 15 maj bjuder vi in till vinprovning med den hyllade vinproducenten Xavier Vignon som kommer till Stockholm. Boka din plats här nedan.

Provning med Xavier Vignon.

Det är ingen tvekan om att Xavier Vignon är en mycket hyllad och tongivande producent i södra Rhônedalen. Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är nästan helt fokuserad på sina egna viner.

• NÄR? Onsdagen den 15 maj kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen av 6 utvalda viner kommer att ledas av Xavier Vignon på engelska. Evenemanget kostar 600 kronor per person och antalet platser är begränsade. I provningen ingår även en utvald varmrätt med vin därtill. Denna afton serverar vi brässerad oxkind, potatispuré, stekt svamp, färsk persilja och hyvlad tryffel.


Vi kommer att prova följande viner:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Ett fruktigt och trevligt vin som klarar sig utmärkt på egen hand, men passar även mycket bra tillsammans med medelkraftiga och lite kraftigare rätter på kött, fågel eller grönsaker.

Xavier Vignon Lirac

199,00 kr


Xavier Lirac har en nyanserad doft med bra djup och inslag av röda frukter och bär, stendamm, örter, lavendel och en fläkt av lakrits. Smaken är mjuk och balanserad med toner av hallon, körsbär, stenfrukter, stendamm, färska örter och sträng av lakrits. Vinet besitter trots sin smakrikedom och intensitet en bra dos av elegans.

Xavier Vignon Gigondas

279,00 kr

291,00 kr


Xavier Vignon Gigondas har en behaglig och inbjudande doft med inslag av röda plommon, blåbär, örter, hallon och lagerblad. Smaken är medelfyllig med bra intensitet och generösa inslag av röda, plommon, mörka bär, örter, svarta oliver och en stråk av lakrits.

Xavier Vignon Cairanne

200,00 kr


Arcane La Tempérance har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.

Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise

119,00 kr


Ett härligt sött vin från den duktiga vinmakaren Xavier Vignon. Ett mycket användbart vin baserat på muscat blanc à petits grains. Ett ypperligt vin både till desserten och till ostbrickan.

Välkommen!

15.05.2024