Kavalan Solist Bourbon Cask

Kavalan Solist Bourbon Cask

Tjeckien


1199,00 kr

Systembolaget nr:

8503501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Kavalan Solist Bourbon Cask har ren och fräsch doft med tropisk fruktighet och behagliga toner av vanilj, kokos och kryddor. Smaken är välbalanserad med naturlig sötma, vanilj och ek, rund och komplex med silkig lenhet.

Produktion

En komplex, flerdimensionell single malt whisky med toner av vanilj, frukt och kokos. Lagrad på särskilt utvalda amerikanska bourbonfat. Whiskyn är cask strength och är inte kylfiltrerad för att få fram en fylligare smak.Kavalan Solist ex-Bourbon har belönats med utmärkelserna "Best Rest of the World Single Malt Whisky 2010", "International Spirits Challenge’s gold medal 2010", "IWSC Gold medal 2011" och "IRSC Platinum medal 2012 (98 points)". Nu senast vann den guldmedalj på En Öl & Whiskymässas Whiskytävling 2018 i klassen Cask Strength.

Kul att veta

Tre års lagring i Taiwan motsvarar 8-10 år i Skottland. Den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt. Kavalan gör ett ovanligt rent destillat eftersom spriten inte kommer att tillbringa så lång tid på fat som krävs för att ta bort oönskade toner som en "finkligare" sprit kräver för att utvecklas till god whisky.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

59,4 %

Systembolaget nr

8503501

Volym

700 ml

Varumärke

King Car

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Håkan Dahlberg

Världens bästa whisky?


Världens bästa whisky görs inte längre i Skottland. Vi ser en tydlig trend där whisky från andra världsdelar såsom Japan, Taiwan och Sverige vinner tävling efter tävling med sina utgåvor.

Läs mer »