Kavalan Solist Rum Cask

Kavalan Solist Rum Cask

Tanzania


1949,00 kr

Systembolaget nr:

8632701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fina aromer av sirapskaka, citron, pistage, nougat, krämig vanilj, äpple och papaya.

Produktion

Det subtropiska klimatet i Taiwan och det rena glaciärvattnet från bergen har haft en unik effekt på Kavalan Solist Rum Cask. Då det är en specialutgåva buteljeras den för hand på destilleriet utan färgämnen eller kylfiltrering. Den säljs exklusivt i Taiwan, men vi hade glädjen att få köpa ett fat för den Skandinaviska marknaden. Denna variant kan du bara köpa på Systembolaget i Sverige och Vinmonopolet i Norge.  Kavalan Solist Rum Cask tilldelades i 2018 "Double Gold Medal" på SFWSC.

Passar till

Vi föreslår att dricka Kavalan Solist Rum Cask som den är med endast någon droppe vatten. Den är också utsökt till choklad.

Kul att veta

Tre års lagring i Taiwan motsvarar 8-10 år i Skottland. Den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt. Kavalan gör ett ovanligt rent destillat eftersom spriten inte tillbringar så lång tid på fat, som krävs för att ta bort oönskade toner som en "finkligare" sprit kräver för att utvecklas till god whisky.

Produkttyp

Whisky

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

57,8 %

Systembolaget nr

8632701

Volym

700 ml

Varumärke

King Car

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas