EkologiskMindre socker
Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Årgång:

2021

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

Sydafrika


109,00 kr

Systembolaget nr:

540101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Den medelstora doften i Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc är härligt fruktig med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Smaken är torr, fräsch och fruktig med inslag av äpple, päron, aprikos och citrus.

Produktion

De ekologiskt odlade druvorna kommer från farmen Papkuilsfontein som ligger nära Darling och endast 25 kilometer från havet. Stockarna som växer som fristående buskar i en djup röd Tukulu jord handskördades i Februari och jäsningen genomfördes i rostfria ståltankar..

Passar till

Vinet är ypperligt att avnjuta som det är, men kan med fördel serveras även till lätta och medelkraftiga fiskrätter, pasta och sallader. Varför inte en fräsch krabbsallad med grillad butternutpumpa och rostade solroskärnor.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Ett ekologiskt vin måste uppfylla krav på tillverkning och på odlingen. Mycket handlar om hårdare regler för användningen av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Vad det gäller tillverkningen får man inte använda lika många tillsatser och processhjälpmedel som vid en konventionell vinproduktion. Gränsen för hur mycket svaveldioxid som får tillsättas är också lägre.Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vineri och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre än bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Man fick även samma utmärkelse i 2011 års utgåva. Egendomen har sitt säte i regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Totalt investerade Distell 19,1 miljoner Rand i projekt för socioekonomisk utveckling under 2017. Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället. Sen starten har Qhubeka distribuerat mer än 80 000 cyklar till behövande sydafrikaner. Nederburg har upplåtit ett hus på egendomen för produktion av Qhubekacyklar där åtta tidigare arbetslösa kvinnor från det lokala samhället producerar nära 5000 cyklar per år. Nederburg har även åtagit sig att direkt sponsra med minst 345 cyklar under nästkommande år.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

540101

Volym

750 ml

Varumärke

Distell

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Druva

Chenin Blanc

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras något år om man så önskar.