Äppelcider-float.
En drink som pasar perfekt som dessert! Äppelmust och äppelcider i härlig symbios med en flytande kula vaniljglass och kolasås på toppen.
Äppelcider-float:
Ingredienser
1 dl äppelmust
2 dl Boulard Cidre Biologique Brut
1 kula vaniljglass
Kolasås (som topping)
Gör så här
Häll upp äppelmusten och Boulards äppelcider i ett cocktailglas.
Lägg i en kula vaniljglass.
Ringla över lite kolasås och servera direkt.
Boulard Cidre Biologique Brut, 750 ml
65,00 kr
En mycket fransk cider och en effektiv törstsläckare!
Boulard Cidre Biologique Brut är en nästan torr och mycket frisk cider med tydlig ton av mogna höstäpplen. Cidern har en härligt frisk syra och läcker liten mousse som lyfter smaken.
Pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados.
En magisk pannacotta med äpple och päron kokta i Calvados. Toppad med hasselnötter.
Läs mer »9 vanligaste svenska äppelsorterna och vad de används till.
Nu är det säsong för svenskarnas favoritfrukt - äpple. Vi har listat de vanligaste svenska äppelsorterna och du får även tips på vad du kan göra med dem.
Läs mer »Äppelpaj-milkshake.
Inspirerade av höstens äpplen har vi gjort en smarrig milkshake med fyllig smak av äpple från både äppelmos och calvados. Perfekt till brunchen eller som dessert!
Läs mer »