Vietnamesiska sommarrullar med grönsaker

Vietnamesiska sommarrullar i regnbågens alla färger.

Det här är perfekt mat att laga tillsammans med gästerna. Skär upp mängder med grönsaker i regnbågens alla färger och låt var och en tillverka sina egna vietnamesiska sommarrullar. Den första rullen kan vara lite trixig att få till, så vill du impa på gästerna med dina färdigheter, öva en gång innan!

Och Cavan, den passar precis lika bra att dricka medan ni lagar maten som till själva middagen sen.

Jag valde att göra mina helt vegetariska, men man kan även ha i räkor, lax eller kyckling. Det är helt en smaksak! 
Vietnamesiska sommarrullar
Rating
4 portioner
25 min

Vietnamesiska sommarrullar

50 g glasnudlar
1 stor morot
1/2 gurka
1 röd paprika
ca 100 g rödkål
1 avokado
1 mango
ca 100 g edamamebönor
små salladsblad
2 limefrukter
12 st runda rispapper (finns i asiatiska hyllan)
ev. färska räkor, bitar av lax eller kyckling
1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Skär morot, gurka, paprika, rödkål och avokado i riktigt fina strimlor. Skär mangon i små bitar.
3. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Låt svalna till fingervarmt.
4. Doppa ett rispapper åt gången i vattnet. Det skall precis mjukna. Lägg ut det på en fuktig handduk.
5. Lägg på en liten bunt av din fyllning mitt på rispappret, pressa över lite lime.
6. Rulla ifrån dig ett varv, vik in sidorna och rulla sedan till en tight rulle. Upprepa med resterande rispapper.

Dippsås

1 msk jordnötssmör
1 msk hett vatten
2 msk soya
1 msk risvinäger
vita sesamfrön
1. Lägg jordnötssmöret i en skål, häll på det heta vattnet och blanda väl.
2. Blanda i soya, sesamolja och vita sesamfrön.
Systembolagsnummer: 78045 99 kr

True Colors har en frisk fruktighet av citrus, röda äpplen och en viss nötighet. Tillverkad enligt den traditionella metoden, det vill säga att den fått en andra jäsning på flaska på samma sätt som en Champagne. Passar bra som apéritif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter. Eller, som i detta fall, till vietnamesiska sommarrullar.

Linnéa Seidel

Om Linnéa

Linnéas kärlek till bakning och matlagning har gjort Linnéas Skafferi till en av Sveriges mest älskade bloggar och varje vecka bidrar Linnéa med ett nytt recept här på dryckessajten folk o folk. Linnéa bor i den idylliska lilla byn Jugansbo i Sala, tillsammans med sin sambo och deras två söner och en hund. Här handlar Linnéa närodlade och ekologiska råvaror hos granngårdarna.

Det ekologiska och lagade från grunden har en viktig plats i Linnéas kök. Hennes bok ”Gott att ge bort” är fylld av goda och ätbara presenter gjorda med kärlek.

Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager