Crêpes fyllda med stuvning på räkor, citron och dill.

Crêpes är perfekt som förrätt eller som en enklare lunch. Linnéa bjuder här på sitt recept på crêpes med räkor som gärna serveras med en sallad på sidan!

Crêpes med räkor
Domaine des Malandes Chablis, 750ml

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

Frankrike

Systembolaget nr:

5844301

251,00 kr


Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

206908

227,00 kr


logo

10 st

logo

0 h 40 min

Crêpes är perfekt som förrätt eller varför inte en enklare lunch. Servera gärna lite extra räkor och sallad på sidan om. Jag brukar bara värma på mina crêpes i ugnen, men vill man så kan man såklart även strö på lite ost innan man ställer in dem i ugnen. Och för en extra lyxig räkstuvning; byt ut 2 dl mjölk mot grädde.

Crêpes

Ingredienser

  • 6 dl mjölk

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1 nypa salt

  • 3 ägg

  • Smör att steka i

Gör så här

    1. Blanda hälften av mjölken med allt mjöl till en helt klumpfri smet.

    2. Tillsätt sedan resterande mängd mjöl, salt och äggen. Rör till en slät smet. Låt gärna stå och svälla i 20 minuter.

    3. Grädda, gärna i en pannkakslagg.

Fyllning med räkor

Ingredienser

  • 2 msk smör

  • 4 msk vetemjöl

  • 5 dl mjölk

  • 1 nypa salt

  • 4 msk hackad dill

  • 1 msk pressad citron

  • Svartpeppar

  • Ca 200 g skalade räkor

Gör så här

    1. Hetta upp smör i en kastrull och tillsätt sedan mjölet och lite av mjölken. Rör helt klumpfritt. Häll sedan i resterande mängd mjölk och salt. Koka tills stuvningen tjocknat ordentligt.

    2. Tillsätt dill, citron och svartpeppar. Rör i de skalade räkorna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, citron och dill.

    3. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop till rullar, med skarven nedåt.

    4. Smörj en ugnsfast form. Lägg på alla crêpes och värm dem i ugnen på 200°C i ca 8 minuter.

Tillbehör

Ingredienser

  • 200 g skalade räkor

  • Sallad

Gör så här

    1. Strö över räkorna över dina crêpes och servera med lite sallad.

Vintips till crêpes med räkor:

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

251,00 kr


Domaine des Malandes Chablis har ung doft av citron, persika, mandel och ostronskal och en fläkt av vita blommor. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

227,00 kr


Drostdy-Hof Chenin Blanc passar bra till olika rätter med fisk och skaldjur. Det vita vinet har en frisk och fruktig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, persika och äpplen.

Recept: Linnéa Seidel