Crêpes fyllda med stuvning på räkor, citron och dill.
Crêpes är perfekt som förrätt eller som en enklare lunch. Linnéa bjuder här på sitt recept på crêpes med räkor som gärna serveras med en sallad på sidan!
Crêpes är perfekt som förrätt eller varför inte en enklare lunch. Servera gärna lite extra räkor och sallad på sidan om. Jag brukar bara värma på mina crêpes i ugnen, men vill man så kan man såklart även strö på lite ost innan man ställer in dem i ugnen. Och för en extra lyxig räkstuvning; byt ut 2 dl mjölk mot grädde.
Crêpes
Ingredienser
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
3 ägg
Smör att steka i
Gör så här
Blanda hälften av mjölken med allt mjöl till en helt klumpfri smet.
Tillsätt sedan resterande mängd mjöl, salt och äggen. Rör till en slät smet. Låt gärna stå och svälla i 20 minuter.
Grädda, gärna i en pannkakslagg.
Fyllning med räkor
Ingredienser
2 msk smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 nypa salt
4 msk hackad dill
1 msk pressad citron
Svartpeppar
Ca 200 g skalade räkor
Gör så här
Hetta upp smör i en kastrull och tillsätt sedan mjölet och lite av mjölken. Rör helt klumpfritt. Häll sedan i resterande mängd mjölk och salt. Koka tills stuvningen tjocknat ordentligt.
Tillsätt dill, citron och svartpeppar. Rör i de skalade räkorna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, citron och dill.
Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop till rullar, med skarven nedåt.
Smörj en ugnsfast form. Lägg på alla crêpes och värm dem i ugnen på 200°C i ca 8 minuter.
Tillbehör
Ingredienser
200 g skalade räkor
Sallad
Gör så här
Strö över räkorna över dina crêpes och servera med lite sallad.
2 vintips till crêpes med räkor:
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box
214,00 kr
Vann bronsmedalj i Vinordic 2020!
Ett vitt vin med lätt till medelfyllig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime och mineraler. Passar till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel. Gärna med fräscha och fruktiga tillbehör.
Domaine des Malandes Chablis, 750ml
201,00 kr
Om plånboken tillåter rekommenderar vi ett Chablis-vin. Domaines des Malandes gör viner med strålande mineralkänsla och ren snygg frukt, vilket gör Chablis till det unika vin det är. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.
Aphelele Mvamva ska praktisera på Drostdy-Hof.
Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Hel citronkyckling i ugn.
En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs mer »