Grillad flankstek med fräsch basilikasås och bönsallad.

Att lägga en flankstek på grillen är alltid en bra ide! Lätt att lyckas med och blir himla gott. Här har Linnéa gjort läckra och fräscha tillbehör i form av en bönsallad och örtig sås.

Grillad flankstek med basilikasås och bönsallad.
logo

4

logo

0 h 30 min

Här serverar jag en god basilikasås, grillade citroner och en riktigt god bönsallad med pesto till. Kom ihåg att skära flanksteken tvärs över fibrerna, annars kan den bli seg och tråkig.

Linnéa

Grillad flankstek med fräsch basilikasås och bönsallad:

Ingredienser

  • 700 g flankstek

  • salt och svartpeppar

  • 2 citroner

Basilikasås:

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 0,5 dl majonnäs

  • 1 dl färsk, finhackad basilika

  • 1 liten finhackad rödlök

  • örtsalt

  • saft från 1 grillad citron

Bönsallad:

  • 2 msk grön pesto

  • saft från 1 grillad citron

  • örtsalt

  • 200 g cannellibönor

  • 200 g kidneybönor

  • salladslök

Gör så här

    1. Krydda köttet med salt och svartpeppar.

    2. Grilla köttet på direktvärme, ca 3 minuter per sida. lägg över köttet och fortsätt tillaga på indirekt värme tills du får en innertemperatur på ca 58°C, då är den medium.

    3. Låt vila i cirka 5 minuter innan der skärs upp i tunna skivor tvärs över fibrerna.

    4. Dela citronerna och låt de tillagas på indirekt värme tills de har fått fin färg på snittytan.

    5. Blanda samman yoghurt, majonnäs, finhackad basilika, rödlök och örtsalt. Smaka av med saften från en av de grillade citronerna.

    6. Ha upp grön pesto, saft från den andra grillade citronen grillad citron och örtsalt i en skål. Blanda om väl.

    7. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Ha i dem i pestomarinaden och rör om väl. Toppa med hackad salladslök.

    8. Lägg upp den skivade flanksteken på ett fat, toppa gärna med lite grön pesto, färsk basilika och salladslök. Servera till basilikasåsen och bönsalladen.

Vintips till flanksteken:

Château Pech-Latt Grand Vin

169,00 kr


Till det grillade köttet och dessa fräscha tillbehör rekommenderar vi viner Château Pech-Latt Grand Vin. Vinet har en fruktig, nyanserad smak med inslag av björnbär, svartvinbär, viol, plommon, lagerblad, rosmarin och blåbär.

Recept: Linnéa Seidel