8 enkla och goda tillbehör till grillat.
Grillsäsongen är äntligen här men vad ska du servera till? Vi har samlat 7 enkla och goda tillbehör som passar utmärkt till grillat kött, fisk och vegetariskt.
Läs mer »Att lägga en flankstek på grillen är alltid en bra ide! Lätt att lyckas med och blir himla gott. Här har Linnéa gjort läckra och fräscha tillbehör i form av en bönsallad och örtig sås.
Frankrike
Systembolaget nr:
2233
169,00 kr
Här serverar jag en god basilikasås, grillade citroner och en riktigt god bönsallad med pesto till. Kom ihåg att skära flanksteken tvärs över fibrerna, annars kan den bli seg och tråkig.
Linnéa
700 g flankstek
salt och svartpeppar
2 citroner
Basilikasås:
2 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
1 dl färsk, finhackad basilika
1 liten finhackad rödlök
örtsalt
saft från 1 grillad citron
Bönsallad:
2 msk grön pesto
saft från 1 grillad citron
örtsalt
200 g cannellibönor
200 g kidneybönor
salladslök
Krydda köttet med salt och svartpeppar.
Grilla köttet på direktvärme, ca 3 minuter per sida. lägg över köttet och fortsätt tillaga på indirekt värme tills du får en innertemperatur på ca 58°C, då är den medium.
Låt vila i cirka 5 minuter innan der skärs upp i tunna skivor tvärs över fibrerna.
Dela citronerna och låt de tillagas på indirekt värme tills de har fått fin färg på snittytan.
Blanda samman yoghurt, majonnäs, finhackad basilika, rödlök och örtsalt. Smaka av med saften från en av de grillade citronerna.
Ha upp grön pesto, saft från den andra grillade citronen grillad citron och örtsalt i en skål. Blanda om väl.
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Ha i dem i pestomarinaden och rör om väl. Toppa med hackad salladslök.
Lägg upp den skivade flanksteken på ett fat, toppa gärna med lite grön pesto, färsk basilika och salladslök. Servera till basilikasåsen och bönsalladen.
169,00 kr
Till det grillade köttet och dessa fräscha tillbehör rekommenderar vi viner Château Pech-Latt Grand Vin. Vinet har en fruktig, nyanserad smak med inslag av björnbär, svartvinbär, viol, plommon, lagerblad, rosmarin och blåbär.
Recept: Linnéa Seidel
Grillsäsongen är äntligen här men vad ska du servera till? Vi har samlat 7 enkla och goda tillbehör som passar utmärkt till grillat kött, fisk och vegetariskt.
Läs mer »Att marinera en bit kyckling och sedan slänga på grillen är bland det godaste som finns. Servera med grillade grönsaker i säsong och en smakrik sås.
Läs mer »Att duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.
Läs mer »Grillad majs med miso ponzu passar utmärkt både som förrätt och tillbehör till grillat. Ett recept från Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021.
Läs mer »