Sandra Mastio komponerar måltider till Luigi di Grasso.
Matentreprenören Sandra Mastio har skräddarsytt maträtter till vinserien Luigi di Grasso. Vi fick en pratstund om hennes superhjältekraft - att komponera mat.
Läs mer »Sandra Mastios kokbok "Pizza av Mastio" lanseras på nytt med tio nya recept! Folk o folk har fått ta del av ett av recepten, Jennie, Jennie - en pizza med kimchi.
Skam den som ger sig, brukar det heta. Och jag är SÅ glad att jag inte gav upp utan provade igen och igen, för till slut var jag hooked. På vad? Kimchi.
Denna fantastiska smakbomb är otroligt välgörande, inte bara för smaklökarna utan även för magen och hela systemet. Kimchi har numera en självklar plats i mitt kylskåp.
Min vän Jennie har en lika självklar plats i mitt hjärta. Det var hon som en gång introducerade mig för kimchi. Trots mitt barnsliga grimaserande sa hon: Du kommer att gilla det. Och hon hade rätt. Just kombinationen stark ost och kimchi är nära på löjligt god, så den kombon är utgångspunkten i denna maffiga och intensiva pizza, som är tillägnad Jennie.
/Sandra Mastio
1 boll pizzadeg
1 dl tomatsås
100 g färsk spetskål
2 msk sriracha
80 g Västerbottensost
Förbered ugnen.
Krama kålen mjuk tillsammans med srirachan.
Baka ut degbollen och bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager. Fördela kålen över pizzan.
Hyvla osten och smula den sedan över pizzan.
Grädda pizzan.
1 msk olivolja
80 g buffelmozzarella
60 g kimchi
2 msk kryddig chiliolja
5-6 korianderstjälkar
1 tsk svarta sesamfrön
Pensla kanterna med olivolja och lägg på osten i mindre bitar så fort pizzan är klar.
Toppa pizzan med kimchin, ringla över chilioljan och avsluta med koriander och sesamfrön.
119,00 kr
Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt. Vinet passar utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken.
Recept: Sandra Mastio
Matentreprenören Sandra Mastio har skräddarsytt maträtter till vinserien Luigi di Grasso. Vi fick en pratstund om hennes superhjältekraft - att komponera mat.
Läs mer »Pizza med vitlöksfräst spenat som bas, solmogna tomater, mozzarella, getost och parmesan på toppen. Här får du ett makalöst gott recept på pizza och vintips därtill.
Läs mer »Sandra Mastio har tagit ett ljuvligt recept på vit pizza med rostad palsternacka, endiver och piemontesisk ost som passar utmärkt till ett glas barbera.
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt bästa recept på hemgjord pizza och ger dig goda råd att tänka på när du bakar pizzan i ugnen.
Läs mer »