Jennie, Jennie - pizza med kimchi.

Sandra Mastios kokbok "Pizza av Mastio" lanseras på nytt med tio nya recept! Folk o folk har fått ta del av ett av recepten, Jennie, Jennie - en pizza med kimchi.

Pizza med kimchi på ett bord med koriander och srirachasås.
Luigi di Grasso Piemonte Barbera

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

Italien

Systembolaget nr:

5307201

119,00 kr


logo

1

Skam den som ger sig, brukar det heta. Och jag är SÅ glad att jag inte gav upp utan provade igen och igen, för till slut var jag hooked. På vad? Kimchi.

Denna fantastiska smakbomb är otroligt välgörande, inte bara för smaklökarna utan även för magen och hela systemet. Kimchi har numera en självklar plats i mitt kylskåp.

Min vän Jennie har en lika självklar plats i mitt hjärta. Det var hon som en gång introducerade mig för kimchi. Trots mitt barnsliga grimaserande sa hon: Du kommer att gilla det. Och hon hade rätt. Just kombinationen stark ost och kimchi är nära på löjligt god, så den kombon är utgångspunkten i denna maffiga och intensiva pizza, som är tillägnad Jennie.

/Sandra Mastio

Före ugnen:

Ingredienser

  • 1 boll pizzadeg

  • 1 dl tomatsås

  • 100 g färsk spetskål

  • 2 msk sriracha

  • 80 g Västerbottensost

Gör så här

    1. Förbered ugnen.

    2. Krama kålen mjuk tillsammans med srirachan.

    3. Baka ut degbollen och bred ut tomatsåsen i ett jämnt lager. Fördela kålen över pizzan.

    4. Hyvla osten och smula den sedan över pizzan.

    5. Grädda pizzan.

Efter ugnen:

Ingredienser

  • 1 msk olivolja

  • 80 g buffelmozzarella

  • 60 g kimchi

  • 2 msk kryddig chiliolja

  • 5-6 korianderstjälkar

  • 1 tsk svarta sesamfrön

Gör så här

    1. Pensla kanterna med olivolja och lägg på osten i mindre bitar så fort pizzan är klar.

    2. Toppa pizzan med kimchin, ringla över chilioljan och avsluta med koriander och sesamfrön.

Vin tips till pizzan:

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt. Vinet passar utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken.

Recept: Sandra Mastio