Mindre socker
Punt Road Pinot Noir

Årgång:

2021

Punt Road Pinot Noir

Australien


169,00 kr

Systembolaget nr:

295501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

I glaset ett josigt och rödfruktigt vin med fin aromatik, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat.

Produktion

När druvorna anlänt till vineriet avstjälkades 80 % och sedan fick druvorna kallmacerera i 5 dagar i öppna jäskar av rostfritt stål innan jäsningen kom igång. Enbart naturlig jäst användes. Efter avslutad malolaktisk jäsning vilade vinet med skalen i fyra dagar innan vinet drogs av och fördes över till franska ekfat där vinet fick lagras innan det genomgick en varsam filtrering.

Passar till

Servera lätt kyld till charkuterier, rätter av fågel eller grillad vit fisk.

Label: Ost

Kul att veta

1978, när Yarra Valleys vinindustri började återupplivas, köpte familjen Napoleone egendomen vid Coldstream som tidigare tillhörde vinfirman St Huberts. 1987 planterades de första vinrankorna och i slutet av 90-talet byggdes ett modernt vineri på Napoleone Vineyard. De första vinerna släpptes 2001 med stor framgång. Idag producerar familjen Napoleone inte bara vin, utan även öl och cider. Egendomen omfattar i dagsläget 60 ha vingårdar och de producerar enbart vin från sina egna vingårdar. Filosofin är i grund och botten att respektera vingårdarna och göra viner med minimal intervention, för att på så sätt belysa vingårdarnas och årgångarnas unika och individuella karaktärer.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

295501

Volym

0,75 l

Varumärke

Punt Road

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Australia - Victoria - Yarra Valley

Sockerhalt

2 g/liter

Druva

Pinot Noir

Lagring

10 månader på franska ekfat där 20 % var nya.