Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater.

Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater, senap och massa härlig smakrik ost. En favorit som passar fin både till vardag och fest.

Krämig kycklinggratäng i ugnsform av metall på träbord.
Castello del Poggio Barbera d'Asti

Castello del Poggio Barbera d'Asti

Italien

Systembolaget nr:

7300401

129,00 kr


logo

4

Jag älskar kombinationen av senap, soltorkade tomater, vitlök, trattkantareller och vällagrad ost. Så enkelt, men massor av smak. Gratängen blir riktigt krämig och god.

Till min pastagratäng gjorde jag en snabb, ljummen grönkålssallad. Så god med både äpple och ost i!

Kycklinggratäng:

Ingredienser

  • 4 port. pasta

  • 600 g kycklingfilé

  • 2 msk smör

  • 2 vitlöksklyftor

  • 100 g soltorkade tomater

  • 2 msk vetemjöl

  • 2 msk senap

  • 3 dl grädde

  • 2 dl mjölk

  • salt

  • 1 dl torkade trattkantareller

  • 2 dl finriven Västerbottensost

  • färsk persilja

Gör så här

    1. Koka pastan enligt al dente.

    2. Skär kycklingen i bitar och stek i smör tills den fått en fin stekyta.

    3. Skala och finhacka löken tillsammans med de soltorkade tomaterna.

    4. Ha i vitlök och soltorkade tomater i stekpannan tillsammans med kycklingen. Stek på medelvärme ett par minuter.

    5. Pudra över vetemjöl.

    6. Slå på senap, grädde och mjölk, låt allt koka upp och tjockna. Smula i de torkade trattkantarellerna. Smaka av med salt och peppar.

    7. Ha upp pastan i en ugnsfast form och ha över kycklingen. Blanda om så att all pasta täcks av såsen. Strö över Västerbottensost.

    8. Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter eller tills osten börjar få fin färg. Finhacka färsk persilja och strö över den nygräddade gratängen.

Ljummen grönkålssallad:

Ingredienser

  • 6 stjälkar grönkål

  • olja att steka i

  • salt

  • 2 äpplen

  • vällagrad ost

Gör så här

    1. Repa och skär ner grönkålen i mindre bitar.

    2. Stek den i lite olja tills den börjar mjukna. Tag av från värmen och strö över lite salt.

    3. Kärna ur och skiva äpplen tunt. Blanda i den varma grönkålen.

    4. Hyvla över ost. Servera direkt till kycklingratängen.

Vin till kycklinggratäng:

Castello del Poggio Barbera d'Asti

129,00 kr


Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.

Recept: Linnéa Seidel