Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Idag bjuder jag på en lyxig, smakrik, god och krämig pasta med sparris. Jag älskar sådan här matlagning. Minimalt med insats, men massor med smak! Det passar mig perfekt.
Känner jag mig riktigt bekväm, då köper jag stora färdigskalade räkor på burk. För då går den här middagen på mindre än 20 minuter att laga. Och en fredag när alla är trötta och egentligen inte orkar laga mat, då passar en sådan här pasta med sparris perfekt. Eller att göra iordning som en god lunch i goda vänners lag en solig lördag.
10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
Olja att steka i
250 g grön sparris
1 msk vetemjöl
1 dl pastavatten
1 msk grönsaksfond
1/2 dl vitt vin
3 dl syrad grädde
3 msk finhackad basilika
1 dl finriven vällagrad ost
200 g skalade räkor
150 g ärtskidor
salt och svartpeppar
Ca 400 g pasta
Koka upp pastavatten och koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Skiva purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken.
Stek purjolök och vitlök mjukt i lite olja.
Skär ner sparrisen i mindre bitar och låt det steka med en liten stund.
Strö över mjöl och rör om.
Slå på 1 dl av pastavattnet och låt koka upp (pastavattnet innehåller stärkelse som hjälper såsen att tjockna).
Tillsätt sedan grönsaksfond, vin och grädde. Koka i cirka 5 minuter eller tills såsen tjocknar och sparrisen mjuknar.
Rör i finhackad basilika och ost.
Fräs hastigt på räkorna och ärtskidorna. Rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan och rör ner i såsen. Servera sparrispastan direkt.
85,00 kr
Till en god och krämig pasta med sparris som denna passar ett glas Expedition Torrents Chardonnay perfekt. Det är ett vitt vin med medelstor och fruktig smak av päron, äpple, citrus och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.
Läs mer »Ett somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs mer »Linnéa ger oss ett fantastiskt somrigt och härligt recept på grillade räkor serverade med smörfrästa morötter och ramslökspesto.
Läs mer »