Krämig pasta med sparris och räkor.

Idag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.

Pasta med sparris och räkor
Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

625901

85,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Idag bjuder jag på en lyxig, smakrik, god och krämig pasta med sparris. Jag älskar sådan här matlagning. Minimalt med insats, men massor med smak! Det passar mig perfekt.

Känner jag mig riktigt bekväm, då köper jag stora färdigskalade räkor på burk. För då går den här middagen på mindre än 20 minuter att laga. Och en fredag när alla är trötta och egentligen inte orkar laga mat, då passar en sådan här pasta med sparris perfekt. Eller att göra iordning som en god lunch i goda vänners lag en solig lördag.

Krämig pasta med sparris och räkor

Ingredienser

  • 10 cm purjolök

  • 1 stor vitlöksklyfta

  • Olja att steka i

  • 250 g grön sparris

  • 1 msk vetemjöl

  • 1 dl pastavatten

  • 1 msk grönsaksfond

  • 1/2 dl vitt vin

  • 3 dl syrad grädde

  • 3 msk finhackad basilika

  • 1 dl finriven vällagrad ost

  • 200 g skalade räkor

  • 150 g ärtskidor

  • salt och svartpeppar

  • Ca 400 g pasta

Gör så här

    1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

    2. Skiva purjolöken fint. Skala och finhacka vitlöken.

    3. Stek purjolök och vitlök mjukt i lite olja.

    4. Skär ner sparrisen i mindre bitar och låt det steka med en liten stund.

    5. Strö över mjöl och rör om.

    6. Slå på 1 dl av pastavattnet och låt koka upp (pastavattnet innehåller stärkelse som hjälper såsen att tjockna).

    7. Tillsätt sedan grönsaksfond, vin och grädde. Koka i cirka 5 minuter eller tills såsen tjocknar och sparrisen mjuknar.

    8. Rör i finhackad basilika och ost.

    9. Fräs hastigt på räkorna och ärtskidorna. Rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

    10. Häll av pastan och rör ner i såsen. Servera sparrispastan direkt.

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Till en god och krämig pasta med sparris som denna passar ett glas Expedition Torrents Chardonnay perfekt. Det är ett vitt vin med medelstor och fruktig smak av päron, äpple, citrus och blommor.

Recept: Linnéa Seidel