Laxsashimi - förrätten på nyårsmenyn!
Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!
Läs mer »Till varmrätt på nyårsmenyn kommer här ett läckert recept på lammytterfilé, rotsakspuré smaksatt med tryffel och friterad grönkål som pricken över i!
Till varmrätt på nyårsmenyn kommer här ett läckert recept på lammytterfilé, rotsakspuré smaksatt med tryffel och friterad grönkål som pricken över i!
ca 600 g svensk lammytterfilé
salt & svartpeppar
Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det hastigt runt om så det får fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Stick i en termometer och tillaga i 125°C varm ugn tills köttet når en innertemperatur på 58 °C. Det tar ca 20-25 minuter.
Vira in köttet i folie och låt vila minst 10 minuter.
500 g mjölig potatis
500 g palsternacka
2 dl grädde
2 msk smör
2 cl tryffelolja
salt
Skala potatis och palsternacka. Skär ner i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills rotsakerna mjuknat. Låt ånga av. Pressa rotsakerna.
Värm grädden i en kastrull. Blanda i den varma grädden, smör och tryffelolja i rotsakerna. Rör till en slät puré. Smaka av med salt.
100 g färsk grönkål
olja att fritera i
Skär bort den grova delen på grönkålen och dela i mindre bitar.
Hetta upp ett par deciliter olja i en kastrull och fritera grönkålen. Fiska upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta lätt.
3 dl grädde
1 msk oxfond
1 msk soya
1 msk svartvinbärsgelé
Koka upp grädde, fond, soya och gelé i en kastrull. Låt sjuda tills såsen tjocknar något.
sallad
granatäpplekärnor
Lägg upp skivad lammfilé, rotsakspuré, sallad och friterad grönkål på en tallrik. Ha på lite sås och avsluta med att strö granatäpplekärnor över. Servera direkt.
155,00 kr
171,00 kr
Ett välgjort vin på Shiraz. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet. Passar utmärkt till min lammytterfilé!
Recept: Linnéa Seidel
Dags att ta avsked av det gamla året och fira in det nya! Linnéa har tagit fram en trerättersmeny med tips på passande drycker. Gott nytt!
Läs mer »För att runda av en härlig nyårsmiddag så krävs det förstås en riktigt härlig nyårsdessert! Gärna en som sprakar också. Här har jag valt att servera en nyårsdessert med choklad och biscotti!
Läs mer »Vill du blanda en drink av lite lyxigare slag? Då rekommenderar vi en drink som baseras på mousserande vin - som prosecco, cava eller champagne. Här hittar du 10 goda, bubblande drinkar.
Läs mer »Vad väljer du att skåla in det nya året med? Här tipsar folk o folks dryckesexpert Mats Claësson om bästa bubblet till nyår. Det är inte nödvändigt att dricka just champagne hela kvällen - det finns många läckra mousserande viner att välja bland!
Läs mer »