Pasta arrabiata.

Pasta arrabiata är en klassisk italiens pastarätt där ordet arrabiata betyder arg. Du kan därför kalla denna rätt för argbiggans pasta. Själv kände Linnéa sig varken arg när hon tillagade eller åt denna ljuvliga rätt.

Pasta Arrabiata.
logo

4

logo

0 h 30 min

Här används få ingredienser, men är de av riktigt bra kvalité blir det här rena drömmen. Konserverade tomater kan smaka väldigt olika beroende på märke, så ta en sort som är riktigt god.

Jag tycker hela tomater som du klipper sönder i burken med en sax eller konserverade körsbärstomater blir allra bäst att använda här. Färsk chili blir allra godast att använda, men chilipulver funkar fint det med. Börja försiktigt och addera mer om du önskar mer sting!

Linnéa

Pasta Arrabiata:

Ingredienser

  • 4 hela vitlöksklyftor

  • 3 schalottenlökar

  • olja att steka i

  • 1 färsk chili (eller chilipulver efter smak)

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 burkar konserverade tomater

  • salt & svartpeppar

  • färsk persilja

  • parmesan

  • 4 port pennepasta

Gör så här

    1. Skala och finhacka vitlök och lök. Skär ner chilin i mindre bitar. Stek detta på medelvärme i olja tills löken mjuknat.

    2. Tillsätt tomatpuré och konserverade tomater. Krydda med salt och svartpeppar. Låt sjuda i cirka 15 minuter.

    3. Koka undertiden pasta i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan när den precis är klar, men spar lite av pastavattnet.

    4. Späd tomatsåsen med lite av pastavattnet. Slå i pastan och blanda om väl.

    5. Toppa varje portion med finhackad persilja och nyriven parmesan.

Vintips till Arrabiatan:

Calamoresca

119,00 kr


Till denna kryddiga rätt med syra från de konserverade tomterna passar ett frisk italienskt vitvin utmärkt. Vårt förslag är Calamoresca – ett friskt och fruktigt vin med inslag av päron, vit persika, färska örter och citrus.

Recept: Linnéa Seidel