Sakemarinerade kycklingvingar med rostad potatis, grönsaker och dipp.

Perfekt comfort food att dela med nära och kära. Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina delar här med sig av ett härligt smakrikt recept du kan göra i din Airfryer Duel Basket.

Marinerade kycklingvingar i Airfryer.
Sköna Hönan Riesling, 3L

Sköna Hönan Riesling, 3L

Moldavien

Systembolaget nr:

52032

207,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

Tyskland

Systembolaget nr:

51242

219,00 kr


logo

4

Inspireras av Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, när hon lagar spännande rätt i Philips Airfryer Dual Basket. Här har hon låtit kycklingvingar marinera i sake innan hon tillagar dem, och serverar sedan med rostad potatis, färska grönsaker och en god dipp.

Sakemarinerade chicken wings med rostad potatis, grönsaker och dipp:

Ingredienser

Kycklingvingar:

  • 800 g kycklingvingar

  • 720 ml sake (japanskt risvin)

  • 3 msk olja

  • salt

  • 2 dl hot sauce (t.ex chilisås)

Rostad potatis:

  • 700 g delikatesspotatis

  • 2 msk olja

  • salt & peppar

Grönsaker:

  • 1 knippe rädisor

  • 1 gurka

  • 1 påse sockerärtor

Dipp:

  • 3 dl gräddfil

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 tsk citronpeppar

  • 2 tsk salladskrydda

Gör så här

    1. Låt kycklingvingarna marinera i sake under minst 5 timmar. Helst under natten i kylskåpet.

    2. Torka sedan av med hushållspapper, häll på olja och salta. Grilla i Airfryerns stora korg på 200°C under 30 minuter, vänd på dem då och då.

    3. Under tiden lägger du potatisen i den andra, mindre korgen med olja, salt och peppar på 180°C i ca 25 minuter.

    4. Efter att kycklingvingarna har fått färg och är klara häller du på hot sauce och grillar i 5 minuter på 200°C.

    5. Skär upp alla grönsaker och lägg upp på fat. Blanda ihop alla ingredienserna till dippen.

    6. Servera allt tillsammans som sharing-rätter och njut!

Vin till kycklingvingarna:

Sköna Hönan Riesling, 3L

207,00 kr


Ett fräscht och fruktigt vin vars restsötma elegant balanseras upp av en frisk syra. I doften finns toner av syrliga äpplen, päron och persikor samt diskreta inslag av grapefrukt och blommor. Perfekt som fördrink eller till maträtter med en kryddhetta.

Robert Weil Rheingau Riesling Trocken

219,00 kr


Robert Weil Rheingau Riesling Trocken har en attraktiv rieslingdoft med inslag av gröna äpplen, päron, lime, vita blommor och mineral. Vinet är torrt med frisk syra, bra balans och smaklängd samt fina toner av päron, lime, persika vita blommor och mineral.

Recept: Tess Medina

Gazpacho med basilika.

Ljummen gazpacho med basilika.


Gazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.

Läs mer »
Purjolökspaj av Tess Medina.

Purjolökspaj.


En underbar och enkel purjolökspaj av Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024: Tess Medina. Receptet kommer från hennes kokbok "À table med Tess".

Läs mer »