Sakemarinerade kycklingvingar med rostad potatis, grönsaker och dipp.

Perfekt comfort food att dela med nåra och kära. Sveriges Mästerkock-vinnaren Tess Medina delar här med sig av ett härligt smakrikt recept du kan göra i din Airfryer Duo.

Marinerade kycklingvingar i Airfryer.
logo

4

Inspireras av Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, när hon lagar spännande rätt i Philips Airfryer Dual Basket. Här har hon låtit kycklingvingar marinera i sake innan hon tillagar dem, och serverar sedan med rostad potatis, färska grönsaker och en god dipp.

Sakemarinerade chicken wings med rostad potatis, grönsaker och dipp:

Ingredienser

Kycklingvingar:

  • 800 g kycklingvingar

  • 720 ml sake (japanskt risvin)

  • 3 msk olja

  • salt

  • 2 dl hot sauce (t.ex chilisås)

Rostad potatis:

  • 700 g delikatesspotatis

  • 2 msk olja

  • salt & peppar

Grönsaker:

  • 1 knippe rädisor

  • 1 gurka

  • 1 påse sockerärtor

Dipp:

  • 3 dl gräddfil

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 tsk citronpeppar

  • 2 tsk salladskrydda

Gör så här

    1. Låt kycklingvingarna marinera i sake under minst 5 timmar. Helst under natten i kylskåpet.

    2. Torka sedan av med hushållspapper, häll på olja och salta. Grilla i Airfryerns stora korg på 200°C under 30 minuter, vänd på dem då och då.

    3. Under tiden lägger du potatisen i den andra, mindre korgen med olja, salt och peppar på 180°C i ca 25 minuter.

    4. Efter att kycklingvingarna har fått färg och är klara häller du på hot sauce och grillar i 5 minuter på 200°C.

    5. Skär upp alla grönsaker och lägg upp på fat. Blanda ihop alla ingredienserna till dippen.

    6. Servera allt tillsammans som sharing-rätter och njut!

Recept: Tess Medina

Gazpacho med basilika.

Ljummen gazpacho med basilika.


Gazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.

Läs mer »