Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg i kallt välsaltat vatten och koka tills potatisen mjuknat. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite.
Mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör. Fortsätt mosa tills du har ett fint potatismos. Smaka av med salt.
Skala och finhacka lök och vitlök. Låt den steka tills löken mjuknat.
Ha i färsen och stek den. Ha i tomatpuré och låt den steka med.
Finhacka selleri och skär ner morötterna i jämnstora bitar. Blanda detta i färsen tillsammans med rosmarin, worcestersås, vatten och buljongtärningen. Låt allt koka upp och koka i cirka 15 minuter eller tills morötterna börjar mjukna.
Rör ut mjölet i lite vatten och ha i. Ha i ärtorna och ha upp i en ugnsfast form.
Toppa färsen med potatismos. Strö över riven ost över allt potatismos. Gratinera i cirka 15-20 minuter i ugn, 225 grader, eller tills osten fått fin färg.