Höstig gryta med jordärtskocka, ölkorv, fläskkött och örter.
Recept på Linnéas härligt höstiga gryta som verkligen värmer i höstmörkret.
Läs mer »Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.
I dag har jag lagat en spansk köttgryta med varma smaker. Som smaksättare har jag använt chorizo i köttgrytan. För visste du att om du använder en smakrik korv så behöver du inte arbeta så hårt med själva kryddningen, utan får otroligt mycket smak på köpet!
Jag tog en bit ytterlår till just den här grytan. Men det funkar med vilken bit nötkött man än föredrar. Tar man en detalj som sitter längre fram på djuret (tex högrev eller bog) kan dock köttet behöva kokas något längre, beroende på kvalité på köttet.
300 g chorizo
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötkött
1 msk vetemjöl
2 msk oxfond
800 g konserverade körsbärstomater
1 dl rött vin
2 paprikor
1/2 apelsin
1 dl grädde
1 dl finhackad färsk persilja
2 dl gröna oliver utan kärnor
salt och svartpeppar
Slanta korven, skala och finhacka lök och vitlök. Stek allt i lite olja i en gryta.
Ta ur korven och löken ur grytan. Skär nötköttet i mindre bitar och stek i grytan tills de fått fin yta.
Lägg tillbaka korven och löken i köttgrytan. Pudra över vetemjöl och rör om.
Tillsätt oxfond, konserverade körsbärstomater och rött vin. Låt allt koka upp och koka köttgrytan under lock i cirka 20 minuter.
Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt paprika, saft från apelsin, grädde, finhackad persilja och oliver. Låt köttgrytan koka i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttgrytan med kokt ris, ett gott bröd och tapenade.
209,00 kr
I glaset ett fruktigt och rödbärigt vin med smak av hallon, jordgubbar, viol, färska örter och röda vinbär. Toppen till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött, som fläsk eller kyckling eller till köttfärslimpan.
Recept: Linnéa Seidel
Recept på Linnéas härligt höstiga gryta som verkligen värmer i höstmörkret.
Läs mer »Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
Läs mer »Bistecca Fiorentina är en klassisk italiensk kötträtt som tillagas väldigt enkelt och där köttet står i centrum.
Läs mer »Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte över vinglasen med små fat, för att undvika flugor i vinet.
Läs mer »